Kaarten

Eens heb ik online toegangskaarten besteld. Ik weet niet meer voor welk concert. Misschien dat het concert geweldig is geweest maar het bestellen ging niet zo geweldig. Ik was niet erg bedreven in het online bestellen van iets, en ook de samenhang en samenwerking van het totaal aan internetverbindingen liet te wensen over. (Van mij naar de website, van mij naar een registratiewebsite, van mij naar de bank, van de website naar de bank, etc.)
Na bevestiging van registratie werd ik doorgeleid naar de website waar ik kon bestellen, maar omdat ik daar al eerder had ingelogd (inloggen is weer iets anders dan registreren) en mijn aankoop daar in de wachtrij was gezet, bestelde ik per ongeluk de kaarten dubbel.
Onderweg waren er nog andere websites die ik met virtuele voeten getreden heb; ik weet nu niet meer welke. Wel weet ik dat ik een paar keer moest bevestigen dat ik geen kaarten wilde hebben voor Toto, George Michael en Shakira. Nee, echt niet.

Ik herinner me nu dat ik nog een keer kaartjes online heb gekocht. Ik klikte op 'bestellen', klikte op 'akkoord' voor betalen, en had de kaartjes binnen. Zo kan het ook.

Van de week hoorde ik dat zowel Fee als Pee kaartjes wilden voor Bonnie Prince Billy, aanstaande januari in Utrecht. Ik verkeer graag in goed gezelschap en wilde me daarom bij hen voegen. Fee zei dat Pee twee kaarten zou bestellen en nog twee voor andere liefhebbers, vrienden van Fee. Met mijn eigen, eerstgenoemde bestelpoging in het achterhoofd vroeg ik Pee, de avond voordat de voorverkoop begon, of zij meteen ook voor mij wilde bestellen. Dat was geen probleem. Maar haar geld was nog niet gestort, en Fee moest ook nog overmaken. De kaartjes waren maarliefst 32,50 plus reserveringskosten.
Omdat ik allang blij was dat Pee voor mij wilde bestellen maakte ik graag direct het hele bedrag over voor iedereen behalve Pee zelf. 140 euro, of je een emmer leeggooid.
Het overmaken was zo gepiept. Met de bank kan ik goed overweg. Nadat de transactie voltooid was, zag ik deze echter niet terug in de af- en bijschrijvingen. Wat was hier aan de hand? Na enig speurwerk, eerst met mijn neus te dicht op het scherm, ontdekte ik, na het nemen van enige afstand, dat ik het geld niet van mijn gewone rekening had overgemaakt maar van mijn spaarrekening. Ik raadpleegde de af- en bijschrijvingen van mijn spaarrekening en daar stond de transactie ingepland.
Ingepland?
Het bleek dat na 10 uur 's avonds een transactie van de spaarrekening niet noodzakelijk meer diezelfde dag wordt voltooid.

Nadat ik enkele zorgvuldig gekozen toverwoorden had uitgesproken, begon ik van voren af aan. Nu maakte ik het bedrag over van mijn gewone rekening. Juist toen deze transactie was voltooid, kreeg ik een berichtje van Pee: ze bevestigde dat ze 5 minuten geleden het bedrag had ontvangen, en zei dat ze nu meteen ging slapen zodat ze morgen vroeg op kon staan.
De volgende dag zou ze zien dat er twee maal 140 euro op haar rekening was bijgeschreven, en zou ze zich moeten bedwingen om het hele concert niet gewoon maar te vergeten en in plaats daarvan een enkele reis Kreta te boeken. Ik ademde diep uit en vergat bijna opnieuw in te ademen.

De volgende ochtend bleek dat Pee niet op weg was naar Kreta. Ze had 5 kaarten gekocht. In de vroege ochtend heeft ze natuurlijk zo snel niet gezien dat ik 140 euro teveel had overgemaakt, dat komt wel goed. Ik bedacht me alleen dat deze dag precies de dag is dat mijn maandelijkse hypotheek zou worden afgeschreven. Dat is nu niet gebeurd omdat het saldo van mijn spaarrekening niet toereikend was.

lutek Zaterdag 22 Oktober 2011 at 12:02 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Pien
Pee gaat lekker winkelen zo.
Pien, - 22-10-’11 12:43
Lutek
Ja daar was ik al bang voor!
Lutek, - 22-10-’11 12:46
Mirella
wat een leuke kaartjes allemaal op die foto!
Mirella, - 23-10-’11 21:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.