Palazzo

Er staat een tent naast Ahoy. Palazzo is in town: diner en variété. Een leuk en afwisselend programma vol show, zang, acrobatiek, grapjes en goochelarij. Zo niet geheel maag- dan toch zeker avondvullend, en met cabaretesque muzikale ondersteuning. Hannie en ik liepen hier warm voor. Niet té warm, want het was al warm genoeg in de spiegeltent.
Het was de eerste avond na de generale repetitie. Ik vroeg een bedienende dame hoe de generale was geweest. Tot mijn grote genoegen maakte ze grimassen die deden vermoeden dat ze eigenlijk meer bij de variété-artiesten dan bij de keuken hoorde. Mooi zo. Een slechte generale levert meestal een uitstekende première op.

Graaf Voronin was de hoofdpersoon in de show en hij was de enige van de circa 10 artiesten die de hele avond niets zei. Zijn zwijgen verhoogde zijn mysterieuze voorkomen. Zelfs zijn levende marionet zei meer dan hij. In het echte leven heet die marionet Svetlana Perekhodova en als er geen andere artiesten waren geweest, behalve zij, dan nog zou de avond zijn geslaagd. Sterker nog, als er ook geen eten en geen ander publiek was geweest, had de avond misschien nóg mooier kunnen worden. Maar, zoals gezegd, het was nu al erg warm in de tent.
Dit alles echter, mijns inziens, was slechts om te verbloemen dat Graaf Voronin in het echte leven eigenlijk Mark E. Smith heet en zanger is van The Fall, al deed hij nog zo zijn best om deze avond op Graaf Dracula te lijken. Vanaf nu ga ik heel anders naar de muziek van The Fall luisteren.

We zaten aan een tafel van zes: Hannie en ik en vier onbekenden. Onbekenden? Echt niet, de halve flat had gereageerd op de uitnodiging van Palazzo (zie post) dus we zaten naast de buuf van 32 met haar moeder, en het stel van 54 uit de C-flat. Probeer dan nog maar eens op de juiste momenten te lachen om de grapjes die worden gemaakt.
Wat onder andere erg fijn was aan de show, was dat niet alle grapjes en handelingen breed werden uitgemeten. Geen 'kijk-mij-eens-ongelofelijk-ongelofelijk-zijn'. Zodoende werd de ouderwetse kunst van het ontdekken weer eens wakker getrapt. Die kunst had, sinds de uitvinding van de televisie, jarenlang in Siberische winterslaap gelegen.

Tussen de gangen en de show door grepen er in de kantlijn ook nog tal van alleraardigstheden plaats. Je kwam ogen te kort. Opeens liep daar Mark E.Smith langs de tafels en liet overal een trucje zien. Hij kwam ook aan onze tafel, schudde onverwachts iets pluizigs uit zijn mouw waarmee hij de moeder van de buuf liet schrikken en liep weer door naar de volgende tafel. Althans, zo was het de bedoeling geweest. Helaas was de moeder van de buuf zo kippig als een draaideur zodat het haar volkomen ontging dat ze ergens van had moeten schrikken. Ze dacht dat Mark E. Smith een praatje kwam maken of iets dergelijks. Tegen de tijd dat ze haar bril had opgepoetst was Mark al drie tafels verder.
Even later vroeg één van de artiesten iedereen de kaarsen op tafel te doven om een bepaald visueel effect te bereiken. Het publiek vond het geweldig, maar ik meende tot twee keer toe een doffe plof in het gangpad te horen wat erop duidde dat het bedienend personeel hier aanzienlijk minder enthousiast over was.
Hannie's rug was inmiddels op haar billen gaan lijken, en die billen leken al geruime tijd op het hout van de smalle bankjes waar we op zaten. Ze besloot daarom zelf maar even een handstand op de tafel te maken, wat niet eens zo erg opviel in de verder al bijzonder acrobatische avond.

De show kwam tot een goed einde. Het werd net geen nachtwerk. De drie-sterrenkok werd bedankt. De artiesten werd bedankt. Het publiek werd bedankt. Het was een mooie avond.

lutek Zaterdag 05 November 2011 at 1:27 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Eén reactie

Mark
hmmm, benieuwd of ik er ook nog iets van ga meemaken, op de bowling of daadwerkelijk binnen. You never know. Ze staan er tot februari geloof ik..
Mark, (E-mail ) (URL) - 06-11-’11 03:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.