Al James

De organisatie van TinyMusic had een prachtlocatie uitgezocht voor de editie van 5 november, alleen werd die locatie pas een week van te voren bekend gemaakt. Vóór die tijd werd er slechts een hint gegeven van waar het was: het heeft iets met schaken te maken.
Schaken... Onmiddellijk dacht ik aan de Watertoren. Ja, dat zou een zeer fraaie locatie zijn. Of anders misschien onder de Koninginnebrug (hoewel ik uit mijn hoofd niet zeker wist of er, behalve water, wel iets onder die brug is waarop een concert gegeven zou kunnen worden.)
Verder schoten mij geen schaakstukken te binnen dus ook geen mogelijke locaties. Ik speculeerde over dit alles met mede-TinyMusicliefhebber Z. en hij meende dat het niets anders dan de Watertoren kon zijn.
Het bleek echter geheel bezijden de waarheid. Het was in de oude tramremise aan de Nieuwe Binnenweg. Ach ja, natuurlijk: remise, dat heeft ook met schaken te maken. We voelden ons mooi bij de neus genomen. Ten minste, ik voelde dat. Ik wist niet wat Z. voelde want ik heb hem daarna niet meer gesproken.

Aangekomen in de oude tramremise moest ik mijn ogen ruim de tijd geven om te wennen aan het licht. Na 5 minuten bedacht ik dat ik er beter aan zou doen mijn ogen te laten wennen aan het donker want er was helemaal geen licht. Deze techniek werkte inderdaad een stuk beter.
In een hoek van de kale maar goed gevulde ruimte was een podium geïmproviseerd door een markering met waxinelichtjes. Reuze gezellig. Er waren al heel wat bezoekers, ook gezellig, al herkende ik niemand die niet in de buurt van de waxinelichtjes stond. En - zolang de voorraad strekt - was er Olmbier, wat altijd gezellig is geweest. Helaas is Olm nu failliet door toedoen van zeikbier Heineken. TinyMusic moet op zoek naar een andere sponsor.

De muzikaliteit werd deze avond in gang gezet door de T.S. Eliot Appreciation Society, een meneer uit Utrecht met een gitaar van formaat. Om precies te zijn van een formaat dat past bij TinyMusic. Desondanks maakte het instrument een overweldigend geluid. En ook uit de keel van de bespeler kwam een overweldigend geluid, iets wat mij deed vermoeden dat hij ook wel eens ergens op een hoek van Hoog Catharijne is te vinden.
Al James speelde daarna een dwarsdoorsnede uit het oeuvre van zijn band Dolorean. De muziek had een hoog kabbelgehalte maar kon de aandacht toch goed gevat houden.
Ik kreeg een sms'je van Z. waarin hij liet weten dat hij zich behoorlijk bij de neus genomen voelde - dus toch - want het was helemaal niet in de Watertoren. Hij zat inmiddels al op de fiets op weg naar de Koninginnebrug. Ik sms'te terug dat ik nu geen bereik had maar dat ik hem morgen zou laten weten wat hij allemaal gemist had.

Na afloop van het concert volgde nog een tiny afterparty in de nabijgelegen Ooievaar (volledige vegunning). Al James moest mee. Hij had geen keus want hij zou bij mij blijven logeren. We bespraken de toestand in de wereld en alle andere belangrijke zaken in het leven: Wonen in Portland, Native Americans, de Muze en de muziek, God en religie, en wat nu eigenlijk de leukste aflevering is van South Park.
Omdat zijn hobby 'Trout Fishing' verkeerd werd verstaan als 'Trout Fisting' stonden we daar niet langer bij stil dan strikt noodzakelijk.
Al James kwam heelhuids thuis (met dank aan een lift van Ingrid), en ik heb hem de volgende ochtend weer heelhuids op de metro gezet. Next stop: Ottersum.

lutek Zondag 06 November 2011 at 11:25 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

edwin
Mooi verhaal. Ben er nu toch wel een beetje bij geweest: de verhalen van Ingrid, Fien en jou, de foto's, de video die Maurice heeft gepost. Maar volgende keer weer 'live'!
edwin, (E-mail ) - 07-11-’11 10:54
Fien
En ook al was ik er wel 'live', het blijft mooi om te lezen.
Fien, (E-mail ) - 08-11-’11 22:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.