Kerstgedachten

De muziekband-zonder-einde van Sky Radio heeft een lengte van ongeveer 3 uur. Iemand heeft die band aangezet, de dag na Sinterklaas, en deze draait rond en rond en rond tot de dag na Kerst. Op een werkdag hoor je zo ongeveer 3 keer dezelfde nummers voorbijkomen. Net als gisteren. Net als morgen.
Hey, denk ik soms ineens, ik zit met een liedje in mijn hoofd. En dat liedje blijkt dan net aan te staan, of net geweest te zijn. Meestal is het een vervelend liedje. Maar omdat er daarna wéér een vervelend liedje komt, zit je er gelukkig nooit al te lang mee in je hoofd. Ik geef toe, het woord 'gelukkig' is wat ongelukkig gekozen.

Op weg naar huis hoor ik nog altijd dat kerst 'the most wonderful time of the year' is, ook al ben ik ver buiten bereik van de radio. De kou is hevig. Het regent. De as van mijn sigaret waait in mijn ogen. Ik ben het niet eens met de tekst van het lied.
Aan de overkant van de straat was 5 weken voor kerst een Zweedse Kerstmarkt geopend. Die heeft er geloof ik een dag gestaan. Ik weet niet waarom. Ik weet ook niet waarom die er nu niet meer staat, nu kerst in aantocht is.
Het kerstpakket dat ik van kantoor meekreeg, weet ik heelhuids thuis te brengen.

Thuis vind ik kaarten in de bus. Post op maandag, eens in het jaar gebeurt dat. Hey, wie schrijft mij aan als 'Lutik'? Ik hoop op een stille bewonderaarster, al dan niet met spraakgebrek.
Het is de buuf van nummer 23 in de C-flat'. Ik heb geen idee wie er op 23 woont, maar iedereen die ik niet ken noem ik voor het gemak 'de buuf van nummer 23 in de C-flat'. Nummer 23 is een erg groot appartement. De kaart is eigenlijk meer voor Hannie dan voor mij.
Ik loop de buurman van hiernaast tegen het lijf. Hij nodigt me uit een borreltje te komen halen van de week. Ik zeg toe. Het is ten slotte bijna kerst.

lutek Maandag 19 December 2011 at 10:00 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.