FTW in Die Winkeltje

Fuck The Writer maakt muziek waar het publiek nog niet massaal op afkomt, maar door die onderdelen van het publiek die er wel op afkomen worden ze op handen gedragen, en niet om ze zo snel mogelijk buiten de deur te zetten. Integendeel, zou ik willen zeggen, wat ik dan ook doe: Integendeel.
Ter promotie van een promotie-optreden traden ze op in Velvet, bij sommigen beter bekend als 'Die Winkeltje', een dag voordat ze een album gaan promoten per podium elders in Rotterdam.
Het album moet nog gemaakt worden maar daar is nu juist de promotie voor. Het publiek kan zichzelf inkopen. Een goed plan want mooie muziek. Vandaar dan ook deze promotie voor de promotie.
Die Winkeltje zat goed vol omdat het net was begonnen te regenen. De band wist hoe ze de aanwezigen moesten boeien en ze hadden genoeg touw meegenomen.

Ik heb FTW laatst gezien in Luxor en had toen al het sterke vermoeden dat de staande bassist eigenlijk de hoofdrolspeler is uit de film 'Delicatessen'. Precies deze DVD stond deze dag vooraan in de DVD-bak van Die Winkeltje. Ja ja, de bewijzen stapelen zich op.
Er werd een half uurtje gemusiceerd en enthousiast geklapt. Halverwege het optreden schoot het de band te binnen dat zij flyers hadden ter promotie van de promotie van een dag later. Ze begonnen deze flyers wild in het rond uit te delen.
In de deuropening stond een dame aandachtig een meneer op te houden die natregende. De staande bassist nodigde haar uit, met overhandiging van een flyer, de volgende dag vooral aanwezig te zijn bij hun concert. Daar had de aandachtige dame wel oren naar. Maar ze moest wel eerst volleyballen.
De staande bassist greep zijn kans op extra publiek en nodigde het volledige volleybalteam uit. De aandachtige dame beloofde dit aan het team over te brengen, waarna de natgeregende meneer haar bruut meevoerde naar andere oorden.

De laatste twee nummers zag ik hoe de aandacht van de staande bassist van tijd tot tijd verslapte, ik zag een wazige blik in zijn ogen, hij zag Die Winkeltje niet meer, hij zag het volledige damesvolleybalteam voor zich, net terug van trainen en nog met hun natgezweten nauwsluitende volleybalpakjes aan.
Ik hoop toch zo voor hem dat hij ze te zien krijgt. Vooral omdat ik zelf ook ga.

lutek Vrijdag 30 December 2011 at 4:45 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.