Houd Nou Je Muil

Soms is het goed iets te zeggen en soms ook niet. De vorige zin, bijvoorbeeld, had ik beter achterwege kunnen laten omdat het een overbodige inleiding is voor iets wat, zo vlak na de titel, al meteen duidelijk is. (Doordat ik de eerste zin als voorbeeld gebruik voor een overbodige uitspraak, heeft die nu toch enige waarde gekregen, en daarom laat ik hem staan; sterker nog, inmiddels is de hele alinea afhankelijk geworden van de openingszin en kan deze niet meer zonder.)
[Wat ik zojuist tussen haakjes zette, kon iedereen aan zien komen, wat de overbodigheid dan juist weer benadrukt.] - Ad inf.

Ik was eens bij iemand te gast als deelnemer aan een popquiz. Tijdens de eerste helft van de quiz moest ik ineens denken aan de Talking Heads - ik weet niet meer waarom - en vond het opvallend dat er in de quiz nog geen fragment van hen aan bod was gekomen. Ik vond echter het moment niet om deze gedachte hardop uit te spreken, en in de pauze vergat ik het.
Pas toen de tweede helft van de quiz begon dacht ik er opnieuw aan. Maar met de quiz weer in volle gang, vond ik wederom niet het geschikte moment om dat hardop te zeggen. Totdat er, kort daarop, ook werkelijk een fragment van de Talking Heads voorbij kwam.

Vorig jaar was ik te gast op een boot. Er waren tientallen gasten en het was erg gezellig. Luister werd bijgezet door twee mannen met een gitaar. Elk.
Midden op de Maas en midden op de avond passeerden wij een loods van een mij bekende groupeur. Niemand anders zal het gezien hebben.
De muziek voerde de boot mee, en de boot de muziek. We wiegden op de golven, we wiegden op de klanken. Eén van de twee mannen met gitaar vroeg op dat moment of iemand een verzoeknummer had. Ik keek opzij, zag de loods en dacht aan het Engelse woord voor groupeur: consolidator. En als vanzelf dacht ik aan het enige nummer dat ik van de band Consolidated ken: "You Suck".

lutek Woensdag 04 Januari 2012 at 10:06 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.