FTW op CD

Het kan nog even duren, wat het ook wel zal doen, maar er is een CD in de maak van Fuck The Writer. Persoonlijk zal ik die CD vast niet vaker dan 1 keer beluisteren. Niet omdat de nummers niet goed zouden zijn, integendeel, ze zijn heel erg goed, maar ik heb nú al dat de nummers wekenlang in mijn hoofd blijven zitten. Ik heb nog andere dingen te doen zeg, neem me nu even niet kwalijk!
Er wordt druk gespaard om de opnames en de vervaardiging van de CD te bekostigen. Een deel van het spaargeld werd laatst opgehaald tijdens een optreden in Grounds, gelegen in de rechterkamer van hartje Rotterdam. Zoals u weet is links en rechts in een hart rechts en links, de boezems liggen aan de bovenkant en  kamers onder. Dus als u de kaart er even bijpakt dan ligt Grounds precies... dáár ja! Goed zo. Dat is dan duidelijk.

Het optreden zelf was gratis maar het publiek kon verschillende privileges kopen. Gierig als ik was, kocht ik geen van deze privileges. Ik bestudeerde de menukaart zorgvuldig. Voor het bedrag van menu X kreeg je een tafeltje plus fles wijn, menu Y was een CD met naamsvermelding, en menu Z een levenslange gastenlijst plus optreden bij je thuis.
Eigenlijk was ik op zoek naar een ander menu. Menu A bijvoorbeeld: vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen een live optreden tijdens mijn boodschappenronde naar AH. Wellicht dat logistieke onoverkomelijkheden menu A van de kaart hadden geweerd.
Of anders wellicht menu B: Twee weken lang live muziek als ik 's morgens op de metro wacht, ook in die gevallen dat ik me verslaap. Maar menu B stond ook niet op de kaart.

In een korte pauze zocht ik aan de bar het biermenu op. Dit was nogal beperkt. Er zijn mensen die beweren dat keus of vrije wil eigenlijk een mythe is, en aan de bar van Grounds valt daar heel wat voor te zeggen.
Ik kocht een bier waaraan ik hoopte de minste hoofdpijn over te houden en vervoegde mijzelf andermaal bij de optredende medemens. Na de korte pauze werd namelijk de tweede helft gespeeld. Dat leek me een logische volgorde waar ik mij erg in kon vinden.
Aan het eind van de tweede helft werd nog een stukje van de eerste gespeeld. De logica kon nu uit het raam, maar niemand vond het erg. Er was trouwens geen raam.
De tafeltjes waren overigens alle bezet, dus ik hoop dat de CD er snel zal komen.

lutek Woensdag 18 Januari 2012 at 11:48 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.