This Leo Sunrise in Tivoli

In aanloop van het concert in Tivoli bleek er veel persoonsverwarring te ontstaan doordat ik zowel met Pien als met Fien had afgesproken. Ik geef toe, de verwarring werd geheel en al door mijzelve veroorzaakt. Gelukkig, zo meen ik, stapte aan het eind van de avond de beide dames elk weer in de juiste auto om naar huis gereden te worden.
Ik liep in Tivoli ook een Evelien, een Eveline en een Evalien tegen het lijf. Er was een Ronnie, een Tonnie en een Johnny, alsook een Mike, een Maaike, een Mieke en een Niek. Of die mensen allemaal in de juiste auto zijn gestapt kan ik niet met zekerheid zeggen. Wellicht ook waren ze met de trein.
Verwarrend was ook dat ik zelf de terugreis in een andere auto maakte dan de heenreis. Gedeelde verwarring is halve verwarring, moeten de respectievelijke chauffeurs hebben gedacht, en geef ze eens ongelijk. Maar uiteindelijk kwam ik thuis, naar het schijnt.

Terug naar de avond zelf. Eigenlijk kan ik beter een rijtje mensennamen geven van hen die niet bij het concert aanwezig waren. Zelden heb ik zoveel bekenden bij elkaar gezien. Na enige tijd (ik liep vooral rond terwijl de mensen met mensennamen veelal op één plek bleven staan) begon ik de groepen bekenden maar te nummeren, van groep A tot en met groep G.
Op een gegeven moment zag ik groep B met groep C mengen, zonder dat zij dat zelf doorhadden. Een curieus gezicht.

This Leo Sunrise was in topvorm. Ik had ze al jaren eerder willen, kunnen, en eigenlijk ook moeten zien, maar het was er nooit van gekomen. Meneer Leo zelf (niet te verwarren met Robert, en waarom zou je ook, want die namen lijken helemaal niet op elkaar) is de beheerder van The Royal Stable, de online Will Oldham-bijbel waarop Oldham zelf vaak bekijkt waar hij de volgende dag nu weer moet optreden.
Speciaal voor deze avond was Will Oldham (of Bonnie Prince Billy, zoals sommige mensen zeggen) dan ook uitgenodigd om bij This Leo Sunrise in het hoofdprogramma te spelen. Een hele eer, waar de Piggelmee uit Louisville dankbaar gebruik van maakte. Hij maakte het wel een beetje te bont door ongeveer 4 maal zo lang op het podium te staan als This Leo Sunrise. Op die manier bedenkt de organisatie zich wel twee keer voor ze je nog eens uitnodigen.

Tussen de beide optredens door was er ook nog een dame uit Noorwegen die, beter nog dan TLS en Oldham, de kunst verstond van het een-geheel-optreden-lang-nummers-van-hetzelfde-tempo-spelen.
Tussen alle optredens door liep ik tussen alle mensengroepen door en had diverse verdomd goede gesprekken, ook al wist ik soms niet tegen wie ik praatte. Iets wat ik ook na afloop nog geruime tijd wist vol te houden.
Plotseling werd ik wakker in mijn eigen bed, en wel 2 uur nadat ik de wekker moet hebben uitgezet. Het was kortom een prachtige avond geweest.

lutek Dinsdag 24 Januari 2012 at 10:53 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.