Harry Merry

Ik ben toch al niet goed in uitleggen hoe muziek klinkt (wisten maar meer mensen dit van zichzelf) maar bij Harry Merry is dat zelfs geheel onmogelijk. Ik zal uitleggen waarom.
Nee wacht... Niet dus.
Harry klinkt anders dan anderen. Zo, daar is alles mee gezegd.
Als Harry in de buurt is, zorg dan dan je zelf ook in de buurt bent.
Niet iedereen houdt van Harry, ook al is zijn muziek behoorlijk wat toegankelijker geworden de laatste jaren. Nu ja, toegankelijker... Dat is als te zeggen dat de helft van oneindig een stuk dichterbij dan oneindig is.

Veel mensen kwamen voor Rats on Rafts naar Rotown. Ik kende RoR niet maar voordat het optreden begon kreeg ik een spoedcursus achtergrondinformatie van 4 fans. De eerste zei dat het een band van nu was, de tweede zei dat het een band van 10 jaar geleden was, de derde zei dat het een band van 20 jaar geleden was, en de vierde vroeg of iets wilde drinken.
Ze speelden een cover van Kiem met gastoptreden van Ger Sax. Het leek wel feest en dat was het ook.
Twee jonge fans verlieten vroegtijdig de zaal. In hun ogen zag ik die teleurstelling van verkeerd geïnformeerd zijn. Een minder geslaagde avond.
Voor mij was de avond al geslaagd, door Harry, een uur eerder. De rest was extra.

Vlak na het optreden van Harry - hij stond nog naast het podium - liep ik naar hem toe om hem te bedanken voor het concert. Er stond een bijzonder stevige kerel in het gangpad, zodat ik voelde hem toestemming te moeten vragen de gang te bewandelen. Hij bewoog de linkerwenkbrauw neerwaarts en de rechter opwaarts toen ik hem vertelde dat ik Harry wilde zeggen dat ik zo genoten had van het optreden. Ik raadde dat de stevige kerel geen fan was.
Harry treedt op in heel het land, heel Europa, en heeft al eens een tour door Amerika gemaakt. Harry is onnavolgbaar en niet te stuiten. Harry is Harry.

lutek Vrijdag 27 Januari 2012 at 11:11 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.