Dat Vast Gehad

Het is altijd handig als Blaudzun in januari in Rotown speelt. Dan hoef je de rest van het jaar niet meer te bedenken wat nu het concert van het jaar is. Heb je dat vast gehad.
Ik liep vanaf de metro richting Rotown. Bij de hoek van de Nieuwe Binnenweg liep ik gelijk  op met De Stevige Kerel die enkele dagen geleden bij Harry Merry ook al heel stevig aanwezig stond te zijn. Ik wenste hem alvast een prettige wedstrijd. Hij bedankte me maar voegde er direct aan toe dat hij geen idee had wie er vanavond nu weer zou optreden. In een tijd van enkele meters lichtte ik hem in over het aankomende optreden. De Stevige Kerel snapte er weinig van.
Van Harry begreep hij niets. Van Blaudzun begreep hij niets. Ik concludeerde (niet hardop) dat het zijn taak was om niets van de optredende bands in Rotown te begrijpen, maar dan wel op een uiterst stevige manier.

Er waren een paar honderd man (m/v) die wél iets van Blaudzun begrepen. Vooralsnog stonden er daarvan meer buiten dan binnen. Ik liep al een kwartiertje de rij langs en het eind (of begin) was nog niet in zicht. Dan eerst maar even naar de Rotown-bar.
Dit bleek geen verstandig besluit. Een kwartier later was de rij 2 maal zo groot. Hoe moesten al die mensen ooit naar binnen geraken?
Na kort overleg besloten we gezamenlijk het gebouw op zijn kant te zetten, een enorme trechter in de voordeur te steken en onszelf er allemaal in te laten vallen. Een revolutionaire methode. In een mum van tijd was iedereen binnen. Waarom had niemand hier ooit eerder aan gedacht?

Twee jaar geleden was het ijzig stil toen Wolf's Behind The Glass werd gezongen. Deze keer was het zelfs ijzingwekkend stil. Niemand zat om rillingen verlegen. Volgende keer neem ik een bontjas mee.
Er viel na afloop dan ook behoorlijk wat na te kaarten. Met wie beter kun je dat doen dan met Broeder Sigmond. Ik raadde hem aan om voortaan één kutnummer per avond te spelen, een beetje halverwege de set, zodat nog beter naar voren komt hoe geweldig de overige nummers zijn. Hij weigerde medewerking toe te zeggen maar zou het idee in de groep gooien.
Nakaarten kon ook heel goed met De Dame Die Op Handen Werd Gedragen. Als zij vanavond niet op handen was gedragen, had zij niets van het concert kunnen zien, in verband met haar netto hoogte. Haar bijkomend voordeel is echter dat zij gemakkelijk door kan lopen tot aan het podium, mocht zij daar behoefte toe gevoelen, omdat een ieder haar graag voor laat gaan. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
Aan het optreden kleefde geen enkel nadeel. Het concert van het jaar hebben we vast gehad.

lutek Maandag 30 Januari 2012 at 10:20 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.