We Hebben Publiek!

Mama Tandoori beklom reeds de boekenlijsten en zij liet reeds her en der haar gezicht en tanden zien. Nu dan bespringt zij ook nog eens het toneel. Komt allen, anders zwaait er wat!
Het boek van Ernest van der Kwast is bewerkt voor theater. De repetities zijn in volle gang. De première is op 3 maart in het Luxor te Rotterdam. Vandaag kocht ik een van de laatste kaartjes. Er was nauwelijks enige stoelkeus. Kennelijk boezemt Mama Tandoori behoorlijk ontzag in, want ik zit nu noodgewongen op de 1e rij, precies in het midden.
Mocht Mama Tandoori, die op de avond zelf aanwezig zal zijn, mij of anderen per ongeluk of met opzet met een deegroller te lijf gaan, hoop ik me te kunnen verdedigen met een gelijksoortig huis-tuin-en-keukenwapen. Ik ding namelijk mee naar 'De Gouden Deegroller'.
Deze prijs wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste filmpje dat is gemaakt van de repetities. Aangezien ik, vooralsnog, de enige ben die een filmpje heeft ingestuurd, maak ik een redelijke kans, me dunkt.

'Bezoek de repetities, maak een filmpje, en maak kans...' enz enz.
Het was Ernest in eigen persoon die de mensheid hiertoe opriep. Geheel in de (handels)geest van Mama Tandoori - gratis is goed - besloot ik genoemde repetities te bezoeken.
Nu had Ernest voor het gemak verzuimd om deze oproep door te spelen aan de acteurs. Lichte verbazing was dan ook hun deel toen ik aanklopte op de deur van Studio 16 van het complex aan de Isolatorweg te Amsterdam en mijn aanwezigheid duidde dan wel verklaarde. Gelukkig had één van hen inderdaad iets gelezen over mogelijke aanklopperij.
'We hebben publiek!', riep de regisseur die me hartelijk verwelkomde en me snel even de opbouw van het stuk uitlegde. Ik nam plaats en zag hoe de personages tot leven werden gewekt.
Het was prachtig om te zien hoe er gezamelijk aan de vorm werd geschaafd.
'Probeer eerst eens dit en dán pas dat, zodat je al bij de tafel staat wanneer...'
'Wacht eens, we moeten het hele toneel gebruiken, als je hier begint moet je alvast naar voren lopen om straks...'
Het was om te smullen. Alle rollen zullen tot hun recht komen, dat was nu al duidelijk. De acteurs móeten ook wel, anders zwaait er wat!

link: Mama Tandoori in het theater

lutek Zondag 05 Februari 2012 at 8:19 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.