Ober, een Omer

Café NRC heeft veel te bieden. Ruimte, bijvoorbeeld. En ook muziek. Tevens een restaurant. En tal van biertjes.
Het eten kan me niet boeien; eten is trouwens zwaar overschat. De ruimte is indrukwekkend, maar omdat de ruimte goed is gevuld, is de beschikbaarheid beperkt. De muziek heeft mij gelokt: Fuck The Writer geeft een concert. Ik vul de aanloop naar de muziek met biertjes.
In de uitstalling onder de toog valt mijn oog op een mij onbekend flesje. Het flesje staat zo gedraaid dat ik het etiket niet helemaal kan lezen. 'Omer' lees ik, maar er lijkt nog een letter voor te staan, misschien zelfs twee letters.
Is het wellicht Homer-bier, waar je 'doh' van gaat zeggen? Of is het Zomer-bier, om de regen te vergeten die deze avond opeens massaal de zwaartekracht opzoekt? Of anders Lomer-bier, waar je na 2 slokken niet meer van uit je stoel komt, eventueel met seizoensvariant Slomer? Dromer-bier toch niet, waarvan je - marketingtruc - de volgende dag niet meer weet hoe het ook al weer smaakte (of hoe je thuis gekomen bent, of waar je je portemonnee gelaten hebt)?
Fantomer-bier, g-nomer-bier, klaarkomer-bier, mogelijkheden te over. Ik kan niet beslissen en kijk mijmerend op naar de barman en naar zijn koksschort waarop met grote letters 'OMER' prijkt.
'Omer!', roep ik uit, en hij schenkt er eentje voor me in.

FTW heeft het niet makkelijk. Ze moeten in een kleine hoek opbouwen. Het geluid mag vast niet te hard staan. En er is een verlengsnoer zoek. Het lijkt wel een Fuck-Fuck-The-Writer-avond.
Intussen maak ik een mooie foto van een pilaar. Het is een mooie pilaar en hoewel ik geen bouwkundig ingenieur ben, geloof ik dat hij op een terechte plaats staat. Nee, ik zou hem niet verplaatsen. Maar een foto maken?
Een boodschap op de pilaar is interessant. Of eigenlijk maakt de combinatie pilaar-boodschap het interessant en fotogeniek: 'WC'+ neerwaartse pijl, alsof je tegen die pilaar aan moet pissen als je naar het toilet moet.

Terwijl ik de foto neem, zie ik uit een ooghoek links twee mannen twee armen omhoog steken. Ik onderdruk de verleiding hen aan te kijken. De foto mislukt waarom ik er nog eentje maak. Voor de zekerheid zoom ik iets in om de heren niet in beeld te brengen. Wederom zie ik de armen de lucht in gaan. De foto is gelukt en ik draai me terug om naar de bar.
Even later word ik op mijn schouder getikt.
"Hallo, ben je van de politie?
Eén van de heren komt verhaal halen. Ik laat hem de foto zien.
"Ah ja" - een opgeluchte maar toch ietwat zenuwachtige glimlach breekt door - "je bent een echte fotograaf" ('in ogen en geest', of zulks gebaart hij) en stamelt nog iets over mafia die niet gepakt wil worden.
Dat laatste zegt hij zo 'casual' dat ik het niet serieus kan nemen. Het moet een grap zijn. Niettemin ben ik blij dat ik de heren niet op de foto heb gezet.

Ook ben ik blij dat FTW begint. Thema van de rest van de avond zou 'roken en toilet' kunnen zijn. Ik was vergeten dat FTW geen slechte nummers heeft en zie dan ook geen kans op een rook- of plaspauze.

lutek Vrijdag 24 Februari 2012 at 12:01 am | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.