Wooden Saints

Een band die over enige tijd vast volle zalen trekt, zou optreden in Velvet aan de Oude Binnenweg, zo las ik per elektronische uitnodiging. Weinig vermoedend muisklikte ik een bijgevoegde link naar muzikaliteit aan. Plots zat ik meervermoedend recht en aandachtig te luisteren. Dra ging ik zelfs op zoek naar meer, en likte alras mijn denkbeeldige vingers af bij het horen van allerlei klanken, met name toegespitst op de saamhorigheid hiervan.
Kort daarop had ik het stadium van vermoeden achter mij gelaten en wist het zeker: dit is een band die ik wilde zien: Wooden Saints.

Ik arriveerde bij Velvet en zag niemand buiten staan, niemand binnen staan, en even stond er zelfs niemand achter de toonbank, maar dat laatste was omdat de Velvetmeneer van dienst net een nieuwe CD opzette. Er zijn diverse Velvetmeneren, snel verscheen dan ook een tweede exemplaar.
Goed, met de Velvetmeneren zat het snor, maar waar was het publiek en, belangrijker nog, waar was de band? Gedrieën doorzochten we de winkel (ook bekend als 'die winkeltje') per vierkante meter. Nee, geen spoor te bekennen van publiek of band, ik was de enige bezoeker.
Nu kunnen mensen zich wel eens in de tijd vergissen. Toch verwacht je niet dat een dergelijke vergissing zowel door de leden van de band als de leden van het publiek tegelijk en zo massaal gemaakt wordt.
Misschien had het anders iets met de zomertijd te maken. Die was dan al wel 5 maanden geleden afgelopen maar sommige mensen kunnen daar nog erg lang last van hebben.
Ik besloot een naburig terras te bezichtigen en een half uur later terug te keren.

Een half uur later was er goed nieuws te melden. De band was gearriveerd en het publiek had zich in aantal verdubbeld, we waren nu met ons tweeën. De band staat normaliter met 10 man (m/v) op het podium maar ziekte, zaken en wellicht ook zomertijd had het aantal deze dag teruggebracht tot 3. Geen probleem, 3 konden er ook wat van.
Zangeres Tessa zong o.a. mijn favoriete liedje. De anderen deden ook allerlei dingen - ik geloof dat zonder de toetsenist de hele band niet had bestaan - maar ik stond slechts gebiologeerd naar Tessa te kijken. Oh, wat zong ze mooi! en Oh, wat zong ze mooi! en Oh....
Iemand vroeg mij om een vuurtje en ik werd weer wakker.

Omdat dit optreden in Velvet, of eigenlijk vóór Velvet, ter promotie was van een volledig optreden in Rotown over enkele dagen, liet Tessa niet na het optreden in Rotown, over enkele dagen, veelvuldig te promoten. Oh, wat promootte ze mooi! Oh, wat promootte ze mooi!...
Inmiddels had zich wat nietsvermoedend winkelpubliek gehalvecirkeld rond de band. Wie weet zijn die mensen ook aanwezig in Rotown, over enkele dagen, al dan niet met de zware boodschappentassen die zij nu met zich meetorsten.
Ik was onbesluitelijk een LP of CD van de band te kopen. Tessa maakte het me gemakkelijk door de CD bij de LP te voegen. En Oh, wat verkocht ze de CD en LP mooi!...

"when you sing you cheer us up, you cheer us up
and we'll sing to cheer you up, to cheer you up"

http://www.youtube.com/watch?v=Y_uNy5OE5Cc

lutek Zondag 18 Maart 2012 at 8:14 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.