Onbeperkt TinyMusic

Raaf opende haar deuren voor alweer een editie van TinyMusic, alweer op Zuid. Het wordt nog eens wat met dat Zuid. Technisch gezien opende Raaf niet haar deuren voor TinyMusic want Raaf heeft maar 1 deur. Of eigenlijk is dat ook weer niet helemaal waar. Ze hebben nog een deur maar die is meer voor personeel dan voor bezoekers. Kortom, Raaf opende 1 van haar deuren voor alweer een editie van TinyMusic, alweer op Zuid. Het wordt nog eens wat met dat Zuid.

Raaf opende haar keuken voor onbeperkt pannenkoeken. Ik ga er voor het gemak van uit dat Raaf meer dan 1 keuk heeft, dus keuken. Dit kan ik niet verifiëren daar ik de pannenkoeken in al hun ongelimiteerdheid volledig aan mij voorbij heb laten gaan, wat te maken had met dat ik struikelde over de mate van onbeperktheid. Op de aankondiging was namelijk vermeld dat dit gold van 17.00 tot 19.00 uur, iets wat mijns inziens het onbeperkte aspect behoorlijk in diskrediet brengt.
En ik struikelde nog wat verder over de aankondiging aangezien er niet op vermeld stond wat je precies met die pannenkoeken moest doen. 'Onbeperkt pannenkoeken.'
Ja goed, onbeperkt pannenkoeken wát!? Eten? Bakken? In je haar smeren? Wees een beetje duidelijk, godverdomme!
Een andere reden is dat ik pas om 8 uur ter plaatse kon zijn. Bovendien hou ik helemaal niet van pannenkoeken.

TinyMusic opende haar programma met een optreden van Will Stratton. Will Stratton heeft nog geen CD uit maar verkocht alvast een illegaal gebrand exemplaar. Heel verstandig van Will. Al is je CD nog niet uit, je zegt geen nee tegen een Europese tournee.
Door bezigheden eerder op de avond, moest ik wat vaak van het privaat gebruik maken. Dat heeft Raafs energierekening ongetwijfeld flink opgeschroefd. Op het toilet was een heteluchtoven geïnstalleerd die bij de minste of geringste beweging in de omgeving al aansloeg. De eerste keer werd ik er door overvallen en bijna geroosterd. De tweede keer klampte ik me vast, vergeefs, aan de tegenovergestelde muur en kwam er af met wat lichte brandwonden. De derde keer nam ik geen risico en in plaats van de deur te nemen, groef ik een gat vanuit het belendende vertrek tot vlak voor het witte keramiek. Ik dacht zo de heteluchtoven te slim af te zijn maar weer hoorde ik hem aanknippen, en ik meende hem zelfs te zien grijnzen.
En het was al zo warm in Raaf.

En het werd nog warmer want Elenne May trad ook op, met band. De 4 bandleden hadden zich samen uitgedost als 1 indiaan. Het zal ongetwijfeld symbool voor iets hebben gestaan, zelf vond ik het belangrijker dat de muziek mooi was.
De TinyMusic-muziek leek geen beperkingen te kennen want er was nog een derde optreden. Paleo had bijna alles bij zich: zijn schoenen, zijn gitaar, zijn kapsel, zijn ietwat gemaakt hartstochtelijke inzet, zijn imago, zijn CD's. Maar hij had keuzes moeten maken bij het inpakken van de koffer en helaas had hij daarom zijn stem thuis moeten laten.

Op Zuid gebeurt niet veel maar nu is TinyMusic al 2 keer achter elkaar op Zuid gebeurd. Het wordt nog eens wat met dat Zuid. Zover is het echter nog lang niet. De traditionele afterparty moest daarom reeds tussen het 2e en het 3e optreden worden gehouden want na het 3e optreden ging Zuid al dicht. Het blijft vooralsnog behelpen. Maar - bedacht ik me opeens in een filosofische bui (of 'aangeschoten bui', zoals sommige mensen zeggen) - hoe meer beperkingen Zuid kent, hoe onbeperkter de mogelijkheden zijn om er ooit nog eens iets van te maken.
Onbeperkt nagenietend liep ik naar huis.

lutek Maandag 16 April 2012 at 11:43 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.