Rik's Blog: Muziekmarathon

Ome Lutek maakt een grap: hij heeft tegen mensen gezegd dat hij vandaag met de marathon meedoet. Die mensen denken dan dat hij de lopende marathon bedoelt, terwijl hij het over de muziekmarathon heeft.
Ome Lutek is niet de enige hier, er zijn nog 15 mensen aanwezig. Jammer dat die niet allemaal tegelijk aanbelden want nu vindt Ome Lutek het nodig zijn grap 3x te maken. Hij heeft een nogal beperkt repertoire. Het is een beetje behelpen met hem.
Gelukkig dat hij zo lief is want anders had ik voor de grap even in zijn nek geboerd, zo in zijn iets te ruime overhemd. Dát is een grap die je wel 3x achter elkaar kunt maken.

Ome Lutek heeft mama geholpen met boodschappen doen. Terwijl ik hier van hand tot hand ga, staat mama nu in de keuken eten klaar te maken. Als je ziet wat ze allemaal maakt, zou je denken dat er straks nóg 15 mensen zullen aanbellen. Of misschien is het de bedoeling dat ik ook mee-eet. In dat geval is het nog maar krap aan.
Iedereen wil me even vasthouden. Dat snap ik wel want ik ben nu eenmaal ongelofelijk lief en knap en stoer. 100% stoer, staat er op mijn shirt. Dat is een voorzichtige schatting, lijkt me, maar ik zal er maar niks over zeggen.

Het is de eerste keer dat ik aanwezig ben bij een muziekmarathon. Ik heb van de oudjes begrepen dat ze dit 2 of 3 keer per jaar organiseren. Iedereen draait omstebeurt een plaat met een bepaald thema. De één heeft als thema 'filthy fifties', de andere heeft als thema 'optredens van TinyMusic' en weer iemand anders heeft als thema 'liedjes uit 1968 die gemaakt zijn in landen waar destijds een dictatuur heerste maar de liedjes zelf hoeven geen protestliedjes te zijn'.
Ik verzin het niet, mensen, ik verzin het niet.

Ome Lutek heeft een nieuwe hobby: mij de hele dag manneke-manneke noemen. Ik lach maar naar hem want dat schijnt hij leuk te vinden. Er is vandaag, behalve de oudjes en wat kinderen, nog een manneke aanwezig. Hij is bijna 3 jaar ouder dan ik maar slechts 3 centimeter langer. Die heb ik zo ingehaald. Nou ja, ingehaald, hij kan lopen en ik nog niet, dus in de praktijk is hij 60 centimeter langer dan ik. Of nee, wacht, ik lig in de box of word op handen gedragen, dus dan ben ik weer langer dan hij, variërend van 50 tot 100 centimeter. Ik weet niet zeker of dit wiskundig allemaal nog wel klopt - sorry - ik heb nog nooit wiskunde gehad.
Het andere manneke vindt het leuk om af en toe mee te zingen met de muziek. Dat vindt Ome Lutek niet mooi. Maar als Frank Black staat te schreeuwen, dan vindt hij het opeens wel mooi. Ik hoor geen enkel verschil.
Hier, Mark E. Smith geeft een uithaal, is mooi. Manneke geeft een uithaal, is niet mooi. Screaming Jay Hawkins met een uithaal, is weer mooi. Dat valt toch niet uit te leggen! Een kind wil duidelijkheid. Begrijp dat dan.

Wat is dat? Opnieuw de bel. Nieuwe mensen. Welja, kan er ook nog wel bij. Hallo zeg, die meneer is wel heel erg lang. En hij heeft een rolcontainer met platen bij zich. Die gaan ze toch niet allemaal draaien vandaag? Ik moet aan mijn rust denken. Maar eerst is het tijd voor een flesje. Ze zeggen dat ík veel drink. Nou, als je ziet wat ze hier allemaal uit de keuken vandaan halen dan valt het best mee met mij. Het naar de keuken lopen en terug is bij elkaar ook een marathon voor sommigen. Ik zal geen namen noemen maar ik hoor hem zojuist voor de 4e keer dezelfde grap maken.
Ah, een impromptu popquiz, dat is leuk. Eens kijken of ik ook wat antwoorden weet. Ik herken The Babys. En 'Mama' herken ik natuurlijk ook. 'Für Elise' zou ik vast herkend hebben want die hoor ik dagelijks uit de speeldoos komen, maar die zit helaas niet in de quiz. Ik vrees dat ik nog een beetje moet oefenen. Hopelijk is er snel weer een volgende muziekmarathon.

lutek Dinsdag 17 April 2012 at 9:51 pm | | default
Gebruikte Tags: , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.