Grote Prijs

Tamara Woestenburg, of, zoals ze bekend is onder haar artiestennaam, Tamara Woestenburg, kwam uit in de categorie 'singer/songwriter' van de Grote Prijs van Nederland, Appeltje-eitje, zou je zeggen. Ze hoeft maar twee noten te spelen in ze staat in de halve finale. Echter, de verplichte voorronden waren nu eenmaal al uitgeschreven dus was het wel zo netjes om die dan ook eerst maar even af te werken.
Bij binnenkomst in Grounds bekeek ik onverwijld het programma van de avond. Als eerste zou optreden "Jus d'orange", vervolgens "Thee", en daarna "Armeense taart". Het beloofde een mooie avond te worden. Maar waarom stond Tamara er niet tussen? De dame van de bar lichtte me bij en hield me het werkelijke programma onder de neus. Dat was andere koek. Tamara zou als vijfde en laatste optreden.

Ik was vroeg genoeg om de eerste act mee te maken, iets wat me een half uur van mijn leven kostte. Liever dan de eerste act had ik een half uur naar een glas jus d'orange gekeken, of desnoods naar een Armeense taart. Maar terugdraaien wat is gebeurd is niet mogelijk.
Het publiek was (behalve dan voor de eerste act) overigens niet voor niks aanwezig. Het publiek had een stem. En als het publiek een stem heeft, berg je dan maar. Met afgrijzen bezag ik dat 90% van de leden van het publiek haar stem al in de daartoe bestemde stembus liet afdalen zonder nog een noot van de te genieten muziek genoten te hebben. Dat stemde niet bepaald hoopvol. Voor een volgende editie zal ik de stembus - ik weet nu hoe die er uitziet - namaken en vlak voor de telling verwisselen met een bus waar slechts 1 stem inzit, de mijne. Wel zo gemakkelijk voor de telling en voor de duidelijkheid van de uitslag.

Van de 5 acts waren er 3 serieus te nemen. Maar aangezien het publiek mocht stemmen, werd er 1 van de andere 2 tot winnaar verkozen. De winares - ik ben haar naam even kwijt maar dat geeft niet - doet het vast uitstekend tussen de schuifdeuren als ze op visite is bij haar favoriete tante in Brabant, maar wat ze op het podium te zoeken had ontging me.
Tamara was teleurgesteld. Ik ook. Eigenlijk waren de meeste mensen wel teleurgesteld. Er is nog een vakjury met stemrecht, maar die sprak zich deze avond nog niet uit. Tamara's kansen op een halve finale zijn dus nog niet geheel verkeken.
Laten we wel wezen, de enige die het eigenlijk niet nodig heeft een 'Grote Prijs' te winnen is Tamara. Het zou alleen zo verdomd terecht zijn als ze 'm wél wint!

lutek Zondag 20 Mei 2012 at 10:28 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.