Metropolis 2012

Omdat ik vlak naast Metropolis woon, hoef ik weinig tot niets te plannen omtrent aanvangstijd. Ik bedoel hiermee niet te beweren dat zolang ik niet op het festival verschijn, het festival nog niet echt begonnen is, maar dat ik gemakkelijk een veelbelovende band kan laten schieten als de weersgesteldheid op dat moment minder enthousiast blijkt dan de aankondiging vooraf.
Moet je kijken wat een wolken daar aankomen - weet je zeker dat het een goeie band is?
Dat idee.
Zondag maakte ik handig gebruik van dit topografische voordeel, en ik was daarin niet alleen. Twee muzikale gasten kwamen voor aanvang gezellig op de koffie. De volgorde van de eerste helft van de middag zag er zodoende als volgt uit:
Hartelijke verwelkoming / Koffie drinken / Wolkenbeoordeling / Negeren van sms'jes van mensen op het natte festivalterrein / Nog wat koffie drinken / Negeren van dringende sms'jes van natte mensen op het doornatte festivalterrein / Platenkastbespreking / Wolkenbeoordeling / Negeren van telefoontjes van doornatte mensen op het vloeibare festivalterrein / Huisdierenbespreking / Kledingadvies / Raadplegen buienradar / Negeren van mensen die per roeiboot inmiddels ter hoogte van de 7e verdieping stonden te roepen waar wij bleven / Begeven naar festivalterrein / Genieten van muziek en opklaringen.

Tussen tal van nieuwe en hernieuwde kennismakingen door, heb ik de rest van de middag zo goed als niets van de gepresenteerde muziek gezien. Debet hieraan is, kleinendeels, dat ik de namen van de podia door elkaar haalde. Maar grotendeels omdat de brandweer het optreden van Nick Waterhouse als onveilig bestempelde. Je kunt erover discussiëren of dat optreden echt zo onveilig was, of dat de beste man slechts zijn naam eer aan deed, of misschien vond de brandweer de kleurencombinatie van de tentdoeken gewoon teveel vloeken, maar het festival zat hoe dan ook met een vertraging van een half uur. Daar niemand echter enig idee had hoe laat het was, deed dat er in het geheel niets toe.
Tegen de tijd dat de brandweer alsnog toestemming voor het optreden gaf, was er intussen bij het hoofdpodium zoveel te beleven dat de meeste bezoekers daar waren. Wat wil je ook, inmiddels was er geen wolkje meer aan de lucht. Een zomerfestival doet het toch het best in de volle zon.

lutek Dinsdag 03 Juli 2012 at 8:47 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.