Vroeslands (2)

Het Vroesenpark, het festivalterrein van 'Duizel In Het Park' was nauwelijks te herkennen. Het was groen en van gras en je kon er naar believen op zitten of liggen. Dat was een jaar geleden wel anders. Als je toen een paar minuten op dezelfde plek bleef, had je kans dat je tot je middel wegzakte in de modder.
De zon liet zich veelvuldig zien en de voorspelde regen, later op de dag, was zó plaatselijk dat alle druppels op één hand waren te tellen.
Snel had ik een groepje bekenden gevonden. We genoten van de sfeer en vergaten helemaal dat er nog muziek was. De eerste zanger vergat dat trouwens ook. Hij hield een gitaar vast maar eigenlijk zong hij alleen maar. Het paste in de kleinschaligheid van het festival.

De zanger verplaatste zich naar elders, een schrijver stapte op het podium. Het was een heel klein podium, een podium op kleine schaal. Het was zo klein dat het verplaatsbaar was. Theoretisch althans, want het werd niet verplaatst. Dat kwam ons goed uit omdat wij ons ook nog niet wilden verplaatsen, zo vroeg in de middag. De schrijver, die klein van stuk was, las een klein stukje voor uit een niet al te groot boekwerkje. We kregen bijna het idee dat we in de Efteling zaten.
Toen ik een klein plasje moest doen, stond ik in een korte rij voor de kleine hoeveelheid toiletten. De dorst daarentegen liet zich deze middag niet vereftelingen.

De muziek werd dit jaar andermaal verzorgd door 'Tiny Music', groots in kleinschaligheid. Alles leek op de sfeer van het festival te zijn afgestemd want ook veel van de bands hadden speciaal voor vandaag minder muzikanten in de gelederen dan anders.
Het groepje mensen waar ik deel van uitmaakte werd na enige tijd als thuis- en uitvalsbasis gezien door tal van lieden. We waren een soort baken, of garderobe, of clubhuis. Dit beviel ons prima want zo hoefden wij de schijn niet meer op te houden dat wij nog in staat zouden zijn om onszelf te verplaatsen als we dat hadden gewild.

This Leo Sunrise kon het publiek erg bekoren. Ze hadden 5 CD's bij zich en verkochten die allemaal. De andere bands konden het publiek evenzeer bekoren, maar die hadden allemaal een ander aantal CD's bij zich. Ik weet niet precies hoeveel, ze waren niet op één hand te tellen want ik zat toen net aan het avondeten.
Dag 1 was geslaagd. We verwachten niet anders van dag 2.

lutek Zondag 05 Augustus 2012 at 12:19 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.