Vroeslands (3)

We verwonderden ons over de hoeveelheid mensen die de tweede dag waren toegestroomd, veel meer dan de eerste dag.
Andermaal werd het eerste optreden van de dag gegeven vanaf het kleine verplaatsbare podium dat nog altijd niet verplaatst was, en wel door het Belgische duo 'Zere Vingers'. Zij geloofden in publieksdeelname, ook wel 'audience participation' genoemd. De zangeres legde uit dat het publiek het geluid van regen kon maken door met de handen tegen elkaar te wrijven. Even oefenen, en inderdaad, het klonk als een heel lichte regen. Op een teken van de zangeres moest het publiek tijdens een lied invallen. Alles was goed doorgesproken, er kon eigenlijk niets verkeerd gaan.
Iedereen had inderdaad goed opgelet want de zangeres had het teken nog niet gegeven, halverwege het laatste nummer, of daar zette een dj een plaat op met een snerpende saxofoonsolo, een dame in rolstoel brulde dat er een wesp in haar oor zat, 37 kinderen gingen tegelijk tikkertje spelen, en achter het (naar verluidt verplaatsbare) podium viel er iemand languit in de vijver. Zoveel publieksdeelname had Zere Vingers nog zelden meegemaakt. Echter, van de handengewreven regen was spijtig genoeg niets te horen.
Ter compensatie kocht ik een ceedeetje.

We hadden geen enkele moeite om de plek terug te vinden waar wij de eerste dag hadden gelegen en gezeten, vlak naast de tent van het hoofdpodium. Die plek was namelijk vlak naast de tent van het hoofdpodium. In andere groepssamenstelling dan de eerste dag maar net zo uitbundig lieten wij ons neervallen in het gras en besloten daar de rest van de dag te verblijven. Dat plan slaagde in eerste instantie erg goed. In tweede instantie iets minder, toen iemand van ons per mobieltje een grote rode vlek op de buienradar gewaarwerd: neerslag in aantocht. Aanstonds zouden er maatregelen getroffen moeten worden. In derde instantie was de rode vlek niet meer te zien omdat het mobieltje zelf niet meer te zien was als gevolg van de enorme hoeveelheid regen die naar beneden kwam. De toegestroomde mensen stroomden plots massaal weer weg, of ze nu wilden of niet.
Alles was zo heerlijk kleinschalig geweest dit festival maar de regen was dat allerminst. De Braziliaanse regenwouden moesten het een dagje zonder water stellen want alles viel deze dag in het Vroesenpark. Iemand boven had verdomd goed op de handgewreven regen van Zere Vingers zitten oefenen en dat kwam er nu, zij het met enige vertraging, allemaal in één keer uit. Dit kon nooit de bedoeling zijn, althans niet die van ons.

Toen de regen eindelijk stopte had het park een behoorlijke metamorfose ondergaan. Een houten bankje dreef voorbij. Daar bovenop zat iemand een scène uit 'Titanic' na te spelen. Enkele verbaasde Brazilianen in een kano vroegen zich af waar ze precies verkeerd gevaren waren. En daar zagen wij ook opeens het kleine podium langskomen, het bleek dus toch verplaatsbaar te zijn.
Maar onder de tent van het hoofdpodium zat de sfeer er nog goed in. De muziek ging gewoon door. Het schijnt nog erg gezellig geworden te zijn maar dat heb ik niet meer meegemaakt. Ik zette mijn snorkel op en zwom naar huis.

lutek Dinsdag 07 Augustus 2012 at 01:03 am | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.