De Wereld In Een Dag (en Nacht)

Ik weet niet zo veel van geldschraap en cultuurplanning, en ik hoor wel eens, meestal specifiekloos, dat 'het allemaal minder wordt'. Groot was daarom mijn verbazing dat er 3 festivals in éénzelfde weekend waren georganiseerd, in Rotterdam, alle op meerdere locaties tegelijk, elkaar overlappend, elkaar voor de voeten lopend, over elkaar heen buitelend: Popronde, De Wereld van Witte de With, en 24 Uur Cultuur.
Begrijpelijkerwijs wist ik halverwege de 2e dag al niet meer bij welk festival ik precies aanwezig was, en dat er sommige bands meerdere malen op verschillende locaties optraden maakte het niet gemakkelijker het overzicht hierover te behouden.

Ergens halverwege de zaterdag ('ergens', gek genoeg als tijdsbepaling, niet als plaatsbepaling) meende ik enige houvast te vinden: Een optreden van Half Way Station strookte met een gelezen aankondiging. Nu had ik de aankondiging pas gelezen toen het optreden al enkele minuten bezig was maar toch gaf het me het idee dat ik wist waar ik was. Dat 'halverwege' samenviel met 'Half Way' Station, kon geduid worden als bevestiging van tijd en plaats, doch evenzeer als (dubbele) ontkenning, zodat ik daar bij nader inzien liever niet te veel over nadacht.

FTW (ofwel Fuck The Writer), of gewoon kortweg Fuck, trad er ook op. Dat was het moment waarop het idee te weten waar ik was min of meer in duigen viel. Ze waren namelijk nog niet klaar met optreden of hun volgende optreden werd al aangekondigd. Ik schoot een zonnetje en probeerde aan de hand van een programmafolder te achterhalen waar ik was, hoe laat het was, wie ik zelf eigenlijk was, en of ik niet een keertje iets moest gaan eten.
Ik besloot met dat laatste te beginnen.
De kip was half rauw, doch, positief als ik ben ingesteld, keurde ik de kip tevens half gaar. Men kan met mij alle kanten op en dat deed de kip dan ook. Een half uur later constateerde ik dat mijn maag nog op zijn plaats zat, (relatief aan de rest van het lichaam, want ik was inmiddels zelf ergens anders gaan staan,) en besloot ik - mens sana in corpore sano - de rest van de dag nergens meer over na te denken en alleen maar van de muziek te genieten. Dit bleek een goede zet. Diverse mooie optredens werden gegeven door diverse mooie bands, en soms door diverse dezelfde bands.

Geloof het of niet, Fuck trad die dag nog een derde maal op. Correctie: bij nader inzien was het inmiddels geen dag maar nacht. Met een mede-Fuck-fan toog ik achter de band aan op weg naar dat derde optreden. Onderweg hoorde ik de fan uit over leven en werk. Dat bleek geen goede zet. We hadden een wonderwel goed gesprek maar een dag later was ik alles alweer vergeten zodat ik bij een volgende ontmoeting vervelenderwijs alle vragen opnieuw zal gaan stellen.
Hier zit een metafoor in als een blok beton, overduidelijk, maar helaas zie ik het niet. U hopelijk wel. Het heeft iets te maken met de hele wereld, zoveel is zeker... maar welke?

lutek Donderdag 20 September 2012 at 11:04 pm | | default

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.