Strafkamp Is Significant Meer Beduidend

De titel voor de beste bandnaam van Nederland gaat dit jaar naar Strafkamp. Wat kun je allemaal niet doen met zo'n naam? Een paar voorbeelden:
Strafkamp maakt alles beter. Strafkamp is er voor iedereen. Strafkamp is Nederlands hardste leerschool. Strafkamp doet wonderen. Strafkamp werkt zuiverend.
Er was een heuse Biergarten aangelegd in de stad, met bediendes in Biergartenpakjes, met pullen waarin een liter bier paste, met lange rijen tafeltjes en bankjes, en met een allengs dronker wordende menigte. De organisatie vond het een goed idee om Strafkamp te boeken voor een optreden in deze Biergarten.

Nu vind ik dat mensen die in Rotterdam in lederhosen lopen sowieso Strafkamp verdienen, dus ik juichte deze actie van harte toe. Doch ik had niet verwacht dat Strafkamp zo aan zou slaan. Muziek die bij enig nader inzien net niet dansbaar is, hoekige teksten (als iemand begrijpt wat ik daarmee bedoel), meer gedichten dan liedjes, dat gaat er meestal niet bepaald in als koek. Tussen de nummers door hoorde ik naast me iemand flarden tekst oplepelen van wat hij zojuist gehoord had, onderwijl onafgebroken hoofdschuddend, afkeuring en onbegrip was in zijn ogen te lezen. Maar langzaam veranderde die blik in één van fascinatie en bewondering. Alsof de beste man er zich, ondanks zichzelf, op betrapte dat hij toch maar mooi al die flarden tekst kon oplepelen. Kennelijk deed Strafkamp iets met hem waar hij zich, ook al wilde hij, niet tegen kon verzetten.
Ja, dacht ik, Strafkamp heeft weer toegeslagen. Ik was live getuige van een loutering.

Strafkamp heeft helaas geen CDs te koop. De zanger beweert dat als zijn stem wordt vastgelegd zijn ziel uit hem verdwijnt. Dat is een koopje, zou ik denken, maar de zanger is niet te vermurwen. Vermoedelijk speelt ook mee dat ze helemaal geen budget hebben om een studio in te duiken. De enige manier om ze te zien en horen is ze te gaan zien en horen.
Laat Strafkamp je leven veranderen. Geef je over aan Strafkamp. Reeds na één keer Strafkamp kreeg ik ongevraagd opslag, en bij de tweede keer kleurde mijn haar van grijs terug naar blond. Ik reken erop dat ik na een volgende keer een keur aan jongedames om mij heen zal vinden. Het lijdt geen twijfel, Strafkamp is significant meer beduidend.

lutek Zondag 07 Oktober 2012 at 8:14 pm | | default
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

Carlo
Fascinerend, bij gebrek aan een cd, waar en wanneer kan ik naar strafkamp
Carlo, (E-mail ) - 07-10-’12 21:11
Lutek
Strafkamp treedt veel te weinig op. Toch is Strafkamp niet elitair. Maar Strafkamp laat zich niet zomaar elke week uit de tent lokken. Helaasch.
Tot een volgend optreden halen wij onze cathargische strafregels uit de filmpjes op de webzijde. http://www.strafkamp.com/nl/
Lutek, - 07-10-’12 21:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.