WORM, Einde van een Tijdperk (?)

Ik kan een opsomming geven van podia die getroffen zijn door subsidiestop (kijk maar: Watt, Waterfront, Heidegger, Dizzy, The Other Place, Exit) maar ik zou het ook niet kunnen doen.
(Kijk maar: . . . . )
Maar de lijst van podia zou denkelijk over een week al verouderd zijn.
Het ziet er naar uit dat WORM het volgende slachtoffer is. Nu was ik daar al 5 jaar niet meer geweest, toch wilde ik het graag nog eens van binnen zien.
Het zag er beduidend anders uit dan toen ik er een vorige keer was. Je kunt wel zeggen dat het onherkenbaar was veranderd. Dit kwam niet in de laatste plaats omdat WORM al 4 jaar op een andere locatie zit.

Het werd een avond om nooit te vergeten, al deed ik er alles aan om het tegenovergestelde te bereiken. Mijn bezoek viel, niet toevallig, samen met een bezoek van Palais Schaumburg, die er op hun beurt alles aan hadden gedaan om het geen onvergetelijke avond te maken: eerst ging Holger Hillers arm kapot en vervolgens ging Timo Bluncks gezondheid kapot, maar in onvolledige bezetting traden zij alsnog aan, en op.
(Oja, de auto van het voorprogramma ging ook kapot, zij kwamen helemaal niet meer opdagen.)

In een verwoede poging het (waarschijnlijk) onvermijdelijke zo lang mogelijk uit te stellen, kreeg ik bij binnenkomst een WORM-stempel op mijn hand gedrukt dat alle gesubsidieerde podia van Rotterdam ruim zal overleven. Een aandenken waar je niet omheen kunt. Hier zal ik nog jaren plezier aan beleven.
Vriend Koert stapte ook binnen, wat ook al geen toeval was. Samen genoten we van Palais Schaumburg. Dat wil zeggen: dat deden we ongeveer 1 nummer. Bij het volgende nummer hadden we al genoeg gezien en gingen we beneden verder werken aan de vermeende onvergetelijkheid van de avond.

Omdat WORM het publiek geen half programma wilde voorschotelen, hadden zij op de valreep nog wat extra muziek geboekt. Zo was er een niet noemenswaardig voorprogramma, en een wel noemenswaardig naprogramma: Brandy Row. Je had hem ook als de hoofdact kunnen beschouwen, ware het niet dat je dan alle kaartjes opnieuw had moeten drukken.
Ik hoorde pas 3 minuten voor aanvang dat Brandy Row zou optreden, en of ik hem wel of niet wilde zien deed niet ter zake, omdat zijn charmante Nederlandse tourmanager me bij de arm pakte en me meesleepte naar de zaal.
"Jawel, dit vind jij goed, dit ga jij zien, niet zeuren!"
Dit deed zij bij een stuk of wat mensen zodat de zaal nog redelijk gevuld raakte.

Ik vond het niet erg om door haar weggesleept te worden, mede omdat ik nauwelijks los kwam van een aardige Amsterdamse meneer die nogal speciale aandacht voor mij had en iets te vaak liet doorschemeren dat mijn trouwring hem zo afleidde. Ik heb nooit een goede reden gehad die af te doen en nu kwam hij me goed van pas.
Tijdens dit alles zat ik ook nog midden in een verhaal dat vriend Koert me vertelde, maar op het moment dat ik aan één arm werd meegesleept en hem gedag zwaaide, zag ik hoe hij gewoon zijn verhaal doorvertelde waar hij gebleven was, nu aan iemand anders die net in zijn buurt zat. Ik zag de bui al hangen: op deze manier zou dit nooit meer géén onvergetelijke avond kunnen worden.

Brandy Row speelde gitaar en zong als Nikki Sudden met een slok op. Als je bedenkt dat Nikki Sudden in nuchtere toestand al klinkt alsof hij wel 2 slokken opheeft, heb je ongeveer een idee hoe Brandy Row klonk.
De arme kerel had zelf waarschijnlijk ook nog maar 3 minuten tevoren gehoord van zijn charmante Nederlandse tourmanager dat ze een extra optreden voor hem had.
Als hij ooit nog eens in de buurt is, zal ik hem zeker weer opzoeken. De kans bestaat dan dat ik me de deze avond gespeelde nummers niet meer herinner. Mogelijk zal ik me dan afvragen of dat meer aan hem of aan mij gelegen heeft. Mogelijk ook heffen beide zaken elkaar op en is het om het even.

lutek Dinsdag 09 Oktober 2012 at 11:18 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.