Crime in Haarlem

Er zit weinig op dan de vergelijking te trekken: Als je van Crime and the City Solution houdt, hou je waarschijnlijk ook van Nick Cave. Als je van Nick Cave houdt, hou je waarschijnlijk niet van Crime and the City Solution. Dat komt, sneu genoeg, omdat veel mensen die van Nick Cave houden Crime and the City Solution helemaal niet kennen.

Crime heeft in vele incarnaties bestaan, tot 22 jaar geleden. Nu, tijdens een reünietour, bestaan ze uit weer een nieuwe. Het was dringen geblazen op het podium in Het Patronaat te Haarlem. De band had o.a. leden van Wovenhand, Dirty Three en Einsturzende Neubauten in de gelederen. En nog was, sneu genoeg, de zaal niet geheel uitverkocht.

Soms roep ik na afloop van een concert dat het het beste concert van het jaar was, soms roep ik het tijdens een concert al. In dit geval riep ik het reeds maanden van tevoren.
Simon Bonney handgebaarde een optreden lang een soort zwartmagische kunsten, alsof zijn stem niet voldoende is om je te voelen of je eenzaam zit opgesloten in een ondergrondse kerker. David Eugene Edwards zag eruit of hij pas vandaag te horen had gekregen dat de rest van de band niet in God gelooft. Hij keek de zaal in met een blik die je deed verlangen naar eenzame opsluiting in een ondergrondse kerker, wat dus goed uitkwam.

Maar eenzaam was het niet in de zaal, de zaal stond vol met ouwe lullen die de leeftijd hadden Crime al een kwart eeuw geleden gezien te kunnen hebben. Hier en daar herkende ik een exemplaar, allen fijnproevers. Ik bevond mij in goed gezelschap.
Er werden enkele nieuwe nummers gespeeld wat er op duidt dat er over enige tijd een nieuwe plaat zal worden opgenomen. Wie weet wordt het de beste plaat van 22 jaar geleden.

lutek Dinsdag 06 November 2012 at 8:02 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.