Einsteinbarbie in Vibes

Wat nog leuker is dan een concert van Einsteinbarbie is een concert van Einsteinbarbie dat wordt afgelast maar opeens toch weer doorgaat. De paar weken tijds- en 1 kilometer plaatsverschil neem je voor lief.
Het publiek, daar zat ook een verschil in. Volgens aanvankelijke planning zou het concert in een (knuffel)bikerscafé worden gehouden, uiteindelijk vond het plaats in een danceclub waar iedereen die er normaliter komt dansen, wegbleef omdat er een concert was gepland (of nog lag te slapen; volgens heersende maatschappelijk onverantwoorde maatstaven), en iedereen die een goed concert wilde zien van mening was dat niet in een club te zullen vinden.
Echter is die opsomming niet volledig. Het was ook dat juist door deze programmaring flink wat publiek aanwezig was dat anders elders zou zijn geweest.

Juist voordat het optreden zou beginnen, liep ik snel naar de rookruimte voor een sigaretje. Aangezien de rokers werden verplicht naar een voetbalwedstrijd te kijken, beperkte ik de rookpauze tot een absoluut minimum. De wedstrijd werd per breedbeeld uitgezonden. Het beeld was zo breed dat het weinig scheelde of de spelers waren op een schaal van 1:1 te zien.
Het zou aardig zijn als Einsteinbarbie eens in een voetbalstadion mocht staan. Zonder dat er op dat moment gevoetbald wordt uiteraard. Anders is het een beetje smokkelen.

Einsteinbarbie heeft net een bescheiden hit gescoord met een nummer dat 'Petty Cash' heet, een daverend nummer met dito videoclip. Het nummer werd aan het slot gespeeld en bracht derhalve de zaal niet op de been daar het al op de been was. Je kon natuurlijk op iemand anders zijn been gaan staan maar, laten we wel wezen, ook dat is eigenlijk een beetje smokkelen. Of anders levert je het wel een knal voor je harses op.
Ik ging op niemand anders zijn been staan, en niemand is op een been van mij gaan staan. Wel hield ik een scheve heup aan het optreden over. Waarschijnlijk had de muziek te veel swing en te weinig swong, zodat mijn yin en yang niet in evenwicht waren. Of misschien had ik halverwege het concert moeten wisselen van zaalhelft. Dat kan natuurlijk ook.

Komend weekend staat Einsteinbarbie in Paradiso, in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Als je bedenkt dat de winnaars van die prijs doorgaans snel worden vergeten, kunnen ze eigenlijk niet verliezen.
Succes!

lutek Maandag 03 December 2012 at 10:58 pm | | default
Gebruikte Tags:

Eén reactie

Bert de Munnik
Hoi Lutek,
De band finale van de Grote Prijs vindt plaats in de Melkweg, kleinigheidje ;-)

Groet Bert.
Bert de Munnik, - 04-12-’12 13:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.