Bettie Serveert

"Bettie serveert? Bettie serveert? Wat serveert ze dan?"
Dat is een uitspraak van iemand die duidelijk niet op de hoogte is van de Nederlandse popmuziek, waarschijnlijk een jong persoon, maar dat kan ik niet met zekerheid stellen omdat ik de persoon in kwestie daarnet zelf pas heb verzonnen en er in de gauwigheid nog geen rijtje kenmerken aan had gehangen.
Maar vermoedelijk jong, ja, want de meeste fans van Bettie Serveert zijn oud, relatief dan.
(Hoewel ik hierbij kan aantekenen dat 'oud' pas relatief 'oud' is wanneer er ook 'jong' aanwezig is. En dat was er dus niet. Zo bekeken zijn de fans van Bettie Serveert gevrijwaard van enige leeftijd in het algemeen, en tijdens een concert in het bijzonder.)

"Bettie heeft geen nieuwe aanwas", zei mijn buurman. Daar had hij gelijk in.
Onbegrijpelijk, want het is al 20 jaar één der beste bands van Nederland. Zelf, moet ik toegeven, heb ik ook te weinig platen van hen in de kast staan, daar heb ik geen excuus voor.
Bijna had ik er meer gehad, na het concert in Rotown. Ik stond al in mijn handen met - ik kan nooit kiezen - 2 elpees, 1 ceedee, een tasje en een t-shirt. Toen ik echter een Bettie-Serveert-slipje zag liggen, vielen al die artikelen spontaan uit mijn handen.
Een slipje? Wat doet een koper daarmee? Fantaseer je dat je Carol ligt te wippen als je dat kado doet, ofwel dat je haar bent?

Ooit zag ik ze spelen in, ik meen, Drunen. (Ik heb ze heel vaak gezien.) Die keer arriveerden we bijzonder vroeg. Het organiserende clubhuis was nog niet eens open, althans niet voor het avondprogramma. We zagen Carol en Peter die een potje aan het tafeltennisen waren. Dus dáár kwam de bandnaam vandaan! We hadden het geheim ontsluierd.
Ze werden vast gek van mij. Telkens kwam ik ze tegen, al dan niet in gezelschap van vaste muziekvrienden.
Eén keer kreeg ik zelfs een lift met hun busje ('tourbus' is iets te groot uitgedrukt) vanaf een festivalterrein tegen de Duitse grens naar iets met een A. (Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort? Ik weet het niet meer.)
Los van de anekdotes - dat is waar ook, ik moet nog eens een boek schrijven - is Bettie Serveert nog altijd één der beste bands van Nederland.

lutek Donderdag 24 Januari 2013 at 12:07 am | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.