Opzij, Opzij, Opzij

Lang voordat Forrest rende, rende Herman van Veen. Er is alijd wel iemand de eerste. Ik rende ook, maar veel later dan de beide heren. Afgelopen donderdag om precies te zijn, zodat ik voorlopig de laatste ben die rende (denkelijk tot 2e Paasdag want ik hoorde van een vriend dat hij dan een halve marathon op zijn atletisch programma heeft staan).

Een informele receptie die op 300 meter van mijn werk plaatsvond, nam een aanvang om 5 uur. Ik moest mij derhalve vooral niet haasten als ik onopvallend binnen wilde komen. Ik haastte mij niet maar was desondanks zowat de eerste bezoeker.
Vaak weet ik na de openingbeleefdheden al niet meer wat ik moet zeggen, waarbij ik kan aantekenen dat het meer dan eens is voorgekomen dat de reden dat ik niets meer weet te zeggen gelegen is in de invulling van die beleefdheden.
Bovendien hoor ik mezelf praten. Probeer jezelf, of het gesprek, dan nog maar eens serieus te nemen.
Maar ik stapte binnen juist in de wetenschap van het niet weten, draaide de zaak daarom om, en praatte honderuit met ieder die mij voor de voeten werd geworpen. Ik vroeg hier en daar waar mensen werkten. De antwoorden waren niet mals: BPB, TSG, BZR, AFD, TRW. Terwijl om mij heen iedereen instemmend knikte, was ik nog bezig de letters op een rijtje te zetten, en contempleerde een carrière in de reclamewereld.
TSG, reageerde iemand verheugd, oh kom jij dan ook van DPY vroeger?
Nee, dat is mijn collega, ik kom van FFL.
Het voelde weer eens of ik in een aflevering van Banana Split zat. Ralph Inbar is dood maar zijn geest waart nog rond op recepties van scheepvaartbedrijven.

Wat me nogal bezighield ofwel afleidde, was een akelige jeuk aan mijn onderbeen, rechts. Nee, links. Nee, allebei. Wilden mijn benen me zeggen dat ik mij moest verplaatsen? Ik had het na enige tijd eigenlijk erg goed naar mijn zin en wilde helemaal niet weg. Mijn benen noodden mij echter tot bewegen en ik gehoorzaamde door te circuleren door de ruimte, niet zo zeer netwerkend als wel op het sociale en amicale af.
Even later op het toilet zag ik dat beide benen vervellingsverschijnselen vertoonden. Merkwaardig, ik heb al maanden geen zon gezien. Mijn benen wilden mij iets vertellen maar ik wist niet wat.

Opeens schoot het me te binnen, Einsteinbarbie gaf deze avond een concert in Den Haag. Ik bedankte voor het entertainment en ging heen. Heel ver heen. Ik rende naar het station, sprong in een metro die zich net in beweging zette, en haastte me in Den Haag van station naar zaal. Rennend.
Ik rekende dat ik misschien precies op tijd kon zijn. Aan karma geen gebrek. De metro had ik ten slotte net gehaald, ik had allerminst getreuzeld, dus als er enige rechtvaardigheid bestond, en ik die verdiende, dan was het nu wel. Vooruit, ik zou misschien anderhalf nummer hebben gemist maar dat was dan ook dat.

De inschatting van anderhalf nummer klopte wonderlijk genoeg exact. Helaas was het niet anderhalf nummer dat ik had gemist maar dat ik nog kon zien, omdat de band een uur eerder was begonnen dan ik had ingeschat.
Terwijl mijn karma leegliep, borrelend als een lekke opblaasboot, bestelde ik iets aan de bar. Door het actuele geluidsvolume werd mijn bestelling niet of althans verkeerd verstaan. Dat merkte ik niet want ik had mezelf ook niet of althans verkeerd verstaan.
Anderhalf nummer Einsteinbarbie is hoe dan ook beter dan geen Einsteinbarbie, en bovendien was de volgende band, Leo Gstrein, ook de moeite waard.
Ren Lutek Ren ging tijdelijk over in Slap Ouwehoer Lutek Slap Ouwehoer maar de onverbiddelijke metrotijden zorgden al snel voor een terugkeer naar de oorsprong. Wat misschien ook maar beter was omdat ik vrijdag weer vroeg op moest.

Hoe was de receptie gisteren?, vroeg mijn collega.
Leuk, zei ik, veel mensen gesproken die allemaal knikten bij het horen van onze bedrijfsnaam. Dat is een kunst hoor, zo overtuigend te knikken. Volgende keer zal ik een bedrijfsnaam verzinnen, eentje die niet bestaat, en liefst een afkorting, en dan zien of ze even instemmend knikken. Het zou mij alleszins niets verbazen.

lutek Zaterdag 30 Maart 2013 at 3:34 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

twee reacties

Michel
Ha die Lutek, ik heb je blog gevonden. Leuk om te lezen en herkenbaar. Ik mis alleen de afkorting ZIM in je opsomming met afkortingen. Michel
Michel , - 04-04-’13 22:26
Lutek
haha, ja maar die bestaat echt
Lutek, - 06-04-’13 13:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.