Poppodium

Er moet een groot nieuw poppodium in Rotterdam komen, zeggen sommige mensen. Er moet helemaal geen groot nieuw poppodium in Rotterdam komen, zeggen anderen. Misschien dat, als de mensen die het wel willen de helft van het budget krijgen dat de mensen die het niet willen er niet aan willen besteden, iedereen tevreden is. Misschien ook niet. Ik weet het niet. Je zou dan eerst moeten uitvinden wat de mensen die het niet willen er niet aan willen besteden, wat een heel merkwaardige rekensom tot gevolg heeft.
Ter promotie van de gehoopte komst van het podium was er een drietal bands te bewonderen op een ander podium, een klein nieuw podium, dat van Blender.

Als Half Way Station in de buurt speelt. heb je een goede kans dat ik ook in de buurt ben, zo ook nu. En als Goslink zijn zelfgemaakte gitaar en celliste meeneemt, ben ik ook graag in de buurt. En ook was er Colonne, een band die klonk zoals U2 ooit klonk toen ze nog een hardrockgitarist in de gelederen hadden, met een zanger die de bewegingen van Calvin Johnson heeft geërfd ware het niet dat Calvin nog in leven is.
Al met al een enerverende avond.

De presentator leek helemaal nergens op. Of misschien probeerde hij ergens op te lijken maar dat  mislukte. Zodoende leek hij gewoon op zichzelf, zoals het hoort. Hij schudde me gedurende de avond een keer of wat de hand of gaf een schouderklop of knipoog. Hij was blij als een kind met de bands en met het publiek. Of hij ze werkelijk kende bleef wat onduidelijk.
Aan sfeer geen gebrek in Blender, enthousiasme, muziek uiteraard, en enkele onzinnige gesprekken. Aan bier helaas wel. Men heeft er Vedett en Vedett. Nou, doe mij dan maar een Vedett, alstublieft. (Ik tel de Heinekentap vanzelfsprekend niet mee.)
Ik denk dat het de bedoeling is dat je er vooral cocktails drinkt, zulks doet de naam ten slotte al vermoeden, maar daar ben ik niet aan toegekomen.

De hele avond werden er beeldopnames gemaakt van de bands en van het publiek. Volgens mij ben ook ik een paar keer vastgelegd, hardnekkig niet in de camera kijkend wanneer die op mij was gericht. En mogelijk ook andersom. Maar dat laatste kan ik per definitie niet zeker weten. De opnames zullen vast zijn gemaakt ter promotie van het al dan niet gewilde podium.

Om Blender een podium te noemen gaat eigenlijk wat ver. Ze laten er bands optreden maar als er een band van meer dan 3 mensen staat, zie je het podium al niet meer. Het is altijd gunstig als er geen stagedivers bij een concert aanwezig zijn, maar waren die er deze avond geweest, hadden zij zodoende de beste kans om te stagediven gemaakt bij Goslink, iets waar de muziek van Goslink allerminst om vraagt. In de film Quadrophenia duikt de antagonist vanaf het balkon de zaal in. Dat kan dan weer wel in Blender. Althans, technisch gezien is het mogelijk. Ik moet hier echter bij aantekenen dat dit geenszins is aan te raden. Sterker nog, ik kan het iedereen met klem afraden. Bestel dan nog liever een Vedett, alsjeblieft.

Je kunt het zien als een metafoor dat Half Way Station niet op het podium bleef staan maar gedurende het concert steeds verder de zaal introk, met instrumentarium en al. Ze zijn eigenlijk te groot voor zo'n klein podium. Geen wonder dat zij graag een groot nieuw poppodium in Rotterdam willen.

lutek Zondag 26 Mei 2013 at 4:47 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.