Dylan Speelt Lotterman

Een paar keer heb ik de kans gehad om Bob Dylan live te zien, en evenzopaarkeer heb ik die kans afgeslagen. Ik ken een aantal klassiekers van zijn hand, had ook lang een plaat of 7 van hem in de kast staan (zonder ze er ooit uit te halen), ik weet dat hij geweldige liedjes schrijft maar ik blijf erbij dat hij één van die mensen is die niet zijn eigen liedjes op had moeten nemen. Afgelopen zondag echter was hij in Rotown om een concert te geven van louter covers van Mark Lotterman. Welnu, dat wilde ik graag eens meemaken.

Hij had zich voor de gelegenheid geheel in kleren van Mark Lotterman gehuld en ook had hij die achterlijke pruik thuis gelaten. Het zag er werkelijk heel overtuigend uit. Kennelijk had hij ook wat zanglessen genomen en mogelijk was hij de avond tevoren nogal doorgezakt om een octaafje of 3 lager te klinken dan normaliter het geval is.
Behalve Bob stonden grappig genoeg de andere leden van de band van Lotterman op het podium. Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat de muziek stond als een huis. De meeste nummers kende ik niet maar dat gaf helemaal niets. Kenmerkend voor de nummers van Mark is dat je er na 30 seconden al helemaal 'inzit'. Kijk, dacht ik bij mezelf, als Bob nou eens een plaat opneemt met déze nummers, dan koop ik die wel. Maar nee, een plaat als deze is niet verkrijgbaar. Hij had trouwens helemaal geen platen meegenomen. Na afloop stonden er op de platentafel slechts Mark Lotterman-elpees te koop, zodat er jammergenoeg niet zo veel verkocht werden. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen die plaat sowieso al, anders zou het ook nooit zo druk geweest kunnen zijn in Rotown.
Ik hoorde iemand naast mij om 'een gesignaleerd exemplaar' vragen, een wens die uiteraard als een 'self-fulfilling prophecy' direct kon worden ingewilligd.

Na het concert heb ik Bob niet meer gezien. Wel liep ik Mark Lotterman tegen het lijf. Hij had ook een topavond gehad en was zeer vereerd. Hij benadrukte de vakkundigheid van de bandleden. Geheel volgens verwachting hadden die allemaal ook weer één of meerdere solo's gespeeld en sommige leken daar nog mee bezig, zo stonden ze te tollen op hun benen. Maar dat kon ook te maken met de hoge temperatuur van de avond en of met het enige remedie dat daartegen bestaat op een warme zondagavond nadat je anderhalf uur op een podium hebt gestaan om Mark Lotterman-covers te spelen.
Er was nog een lange nadrukte voor de deur van Rotown zodat het al bijna nacht was voor ik doorhad dat ik waarschijnlijk de enige aanwezige was die de volgende ochtend weer vroeg op moest.

lutek Maandag 05 Augustus 2013 at 10:38 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.