Present in Utrecht

David Gedge heeft een nieuw Nederlands woord verzonnen: Danks, analoog aan het Engelse 'thanks'. Ook kan hij Utrecht mooi uitspreken, zonder 'you' voor de 'trecht'. En er zijn van The Wedding Present al diverse platen in het Frans en Duits verschenen, hoewel de teksten daarvan niet altijd even fijnzinnig worden gezongen.
Nee, aan de contactuele eigenschappen van hem heeft het duidelijk niet gelegen dat het publiek op afstand van het podium stond. Er was zeker 3-4 meter tussenruimte.
Eén meneer in het publiek was daar bijzonder blij mee. Een man in een rolstoel die de hele avond alle ruimte had om rock & roll te dansen zonder kans op aanrijding. Ik was er ook blij mee, want ik had zo alle gelegenheid om diverse rug- en nekwervels het leven zuur te maken, zij het niet vlak voor het podium maar wat terzijde, en zonder dat ik in een rolstoel zat, hoewel ik me na afloop voelde of dat wel zo hoorde.

De zaal was niet uitverkocht. En van de mensen die er waren, kon 95% met gemak bestempeld worden als ouwe lul. The Wedding Present is nooit weggeweest (al hebben ze korte tijd Cinerama geheten) maar de laatste 20 jaar is er weinig nieuw publiek bijgekomen. Gelukkig was er wel meer publiek dan dat ik in eerste instantie vreesde. Ik arriveerde namelijk belachelijk vroeg, als eerste, en bovendien wist ik niet dat er een voorprogramma zou zijn. Wat is een kleine zaal groot als er verder niemand is.

Omdat ik het na afloop erg warm had, vond ik het niet erg om buiten nat te worden geregend. De combinatie danszweet + natte jas is echter een onwelriekende, zodat ik in de trein blij was voor niemand. (Of hoe zeg je dat precies als er niet iemand is die wél in de trein zat en die ik dan zou hebben gehinderd?)

lutek Donderdag 19 September 2013 at 10:45 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.