Misschien Wel De Beste Band Van

Sinds een grote aankoop kan ik nog slechts naar kleinschalige concerten. Kleinschaliger dan het voorprogramma van Strafkamp wordt het niet. Kiki zong en speelde gitaar. De nummers behandelden uiteenlopende onderwerpen, zoals daar zijn: Kameel, Tarzan, Ongesteldheid, Kaassoufflé en Colin het Walviskalf. Vooral het lied over walvisweesje Colin bleek van een ongekende intense gekwelde schoonheid. Later realiseerde ik me dat Kiki ooit bekend was onder de naam Malle Pietje en de Bimbo's ("Toen ik was een tienerhoer") en viel alles op zijn plaats.

Zoals vaak het geval is bij bands die later als legendarisch worden gezien, worden de beginjaren van een dergelijke band gekenmerkt door optredens in zalen met 30 man publiek. Strafkamp vormt hierop geen uitzondering. Sterker nog, ze weten deze beginperiode - waarvan later wordt gezegd dat het de belangrijkste was, de leukste, vruchtbaarste en meest artistieke - verrassend lang vol te houden.

Strafkamp is zo'n beetje de enige Nederlandse band met geweldige teksten in de Nederlandse taal. Misschien is het wel de beste band van Nederland. Ja, misschien ook niet, weet ik veel. Ik zou kunnen afzwakken door te zeggen dat het tenminste de beste band van Zuid-Holland is of met zekerheid de beste band van Krimpen aan de Lek, maar dat wordt bemoeilijkt door het feit dat 2/3 van de band niet uit Zuid-Holland komt en al helemaal niet uit Krimpen.
Ik zou het over een andere boeg willen gooien en beweren dat het met kop en schouders de beste band is die niet uit Lelystad of Venlo komt, (tevens Flevoland en Limburg), maar bedenk op tijd dat dat niet is wat ik bedoel.
Wat ik precies wel bedoel, ontgaat me. Volgende keer vind ik een andere band weer de beste band van Nederland. Maar nu vind ik Strafkamp de beste.

lutek Maandag 16 December 2013 at 8:52 pm | | default
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.