PopUp in PopUp

Opeens was het daar, midden op straat, of eigenlijk iets meer aan de zijkant, op de stoep zeg maar, en misschien ook niet helemaal opeens, misschien was het al een tijdje bezig, ja waarschijnlijk was het al een tijd bezig, al jaren, want zoiets ontstaat niet zomaar en bovendien leken de participanten een routine ontwikkeld te hebben, zo dienden ze elkaar van repliek dan wel katoen: "Blijf dan godverdomme weg, bitch" werd gepareerd met een stevig "Kom niet bij me in de buurt, loser", terwijl de baby gewoon doorsliep in de kinderwagen, of mogelijk werd overstemd door de kennelijke ouders.
Voordat ik iets te vaak in elkaar ben geslagen had ik me wellicht razendsnel getransformeerd m.b.v. een heldhaftig SuperLutekpak waarmee ik iedereen de stuipen op het lijf zou hebben gejaagd. Geef toe, mij in een dergelijk pak zien, je wenst het niemand toe. Maar ik had geen pak bij me, en één der ouders had de bouw van Jon 'Bones' Jones, met bijbehorende armlengte, maar dan met een heel gemene blik in de ogen, meer dan genoeg reden om 2 straten door te lopen naar waar mijn bestemming zich bevond.

Opeens was het daar, midden in een straat, of eigenlijk iets meer aan het begin ervan, het was op nummer 7 en zelfs al had de straat een minder dan gemiddelde straatlengte gehad, wat niet zo was, dan nog is nummer 7 aan het begin van de straat: Alerta, een pop-up winkel en galerie van Alejandra Huerta, kleinschalig, kunstzinnig en gastvrij.
Ik was keurig op tijd en derhalve veel te vroeg voor aanvang van het programma. Geen probleem, ik had dan geen pak bij me, ik had wel mijn onzingenerator meegenomen en liet deze op volle toeren draaien. Eigenlijk doe ik dat continu als ik mensen ontmoet, het houdt de zaken wel zo overzichtelijk, in elk geval voor mij.

Opeens was hij daar: Hidde van Schie. Hij zag er uit als een pasgeboren vader die allerminst in het bijzijn van kinderen schreeuwt. Sterker nog, hij deed het niet eens in het bijzijn van volwassen die deze avond als altijd 100% van het publiek uitmaakten. Maar in gedachten was zijn kleine er toch een beetje bij, afgaande op het effect dat zijn optreden op mij had na een nummer of 8.
Na een nummer of 4 meende ik te kunnen voorspellen hoe lang het optreden zijn duren. Bij ieder volgend nummer schoof hij zijn gitaarklem één fret hoger (of lager, als je aan de andere kant stond). Alle beestjes kwamen aan de beurt. Uiteindelijk zou hij op een punt uitkomen waarop de vingers niet anders kunnen dan een hoge F zetten, maar het zou net zo goed een hoge C of B kunnen zijn omdat ik helemaal geen noten kan lezen. Hoe dan ook zou het de speelruimte nogal beperken.
Maar nee, opeens verraste hij vriend en vriend - vijanden waren niet op komen dagen - door opnieuw bij fret nummer 1 te beginnen. Of nummer 12, want ook daar heb ik geen verstand van.

Opeens was hij daar: Christopher Paul Stelling. Hij zag er uit als iemand die juist niets anders doet dan schreeuwen maar niet noodzakelijk tegen kinderen. Ik heb het hem in elk geval niet zien doen. Wel kwam er na het eerste nummer iemand van het café 3 deuren verderop waar de hele avond niets dan house werd gedraaid, vragen wat er aan de hand was. Het is een artiest, deelden we mede, kijk maar. Hij knikte. Ja, nu zag hij het ook.
Ik was blij dat ik geen verstand had van noten, akkoorden en vingerzettingen, zodat ik daar ook niet op kon letten. Hij produceerde ze namelijk sneller dan je met het blote oog kon registreren. Ik dekte één oog af met mijn hand. Als je met beide ogen tegelijk keek, raakten ze zodanig in de war dat ze na een paar minuten van plaats wisselden, wat enorme gevolgen kon hebben als je na afloop nog naar het CS moest lopen.

Na afloop kocht ik geen plaat van Christopher Paul Stelling want die waren uitverkocht. Ook kocht ik geen plaat van Hidde van Schie omdat ik die vooraf al gekocht had, een half jaar geleden.
Over 2 maanden popt er weer ergens een PopUp op, je weet nooit precies waar. Hou je ogen goed open, is het devies.
Alle kinderen sliepen. Er werd niet meer geschreeuwd.

lutek Zaterdag 01 Februari 2014 at 10:40 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Eén reactie

Lutek
Voor wie wil weten wat er echt gebeurd is deze avond, zie Theo's blog... http://dewarmloper.wordpress.com/2014/02..
Lutek, - 01-02-’14 23:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.