Wat Kost Dat Nou Eigenlijk, Zo'n Vrijheid?

Inclusief statiegeld op de hardplastic bekers kostte het Bevrijdingsfestival me 11 euro. Ze zeggen dat vrijheid niet gratis is, maar heel erg duur was het dus ook niet. Het viel reuze mee.
Je moet er natuurlijk niet de hele dag zijn. Dat zou in de papieren gaan lopen. Al krijg je daar wel weer meer vrijheid voor terug... denk ik. Voor wat hoort wat.

Ik had de vrijheid om Gers Pardoel op het grote podium te zien. Een vrijheid die me gelukkig werd ontnomen door Sweet Release Of Death op het kleine podium. Niet een naam om naar uit te kijken maar de muziek was een stuk beter dan de naam. Eerlijk is eerlijk.

The Afterveins braken in hun set slechts 2 snaren, mogelijk een nieuw record. De vorige keer dat ik ze zag spelen stond de teller op 5 na het eerste kwartier. Ze gaan vooruit.
Ik had diverse mensen deze band aangeraden. Sommige daarvan kwamen kijken. De een vond het veel van hetzelfde, de volgende vond het eentonig, de derde dacht dat ze steeds hetzelfde nummer speelden. Zelf vond ik de muziek een stuk gevarieerder dan de reacties.
Graag had de band gezien dat er iemand een biertje voor hen zou halen, zo lieten zij weten. Aangezien de bezoekers van het Bevrijdingsfestival bekend waren met de rijen voor de bierkraampjes, vond ik het niet vreemd dat niemand gehoor gaf. Je zou meteen het hele concert hebben gemist. Wel vreemd vond ik dat de organisatie niet eens zelf in staat was de band een drankje aan te bieden. De vrijheid hield de hand stevig aan de knip. Dat dan weer wel.

Toen anderen een uur gingen rondhangen om later op de avond Michael Prins te zien optreden, ging ik een kwartier rondlopen om te zien of er nog mensen waren die ik niet herkende, zonder succes.
Terwijl ik naar de uitgang liep en in het voorbijgaan aan een tafel mijn beker daarop achterliet voor de gelukkige vinder, trapte ik op het moment van loslaten op precies zo'n zelfde beker. Voor wat hoort wat, moest de wet van het statiegeld hebben gedacht. En ik kreeg er nog een gratis dwarslaesie bij ook.
Morgen is het weer afgelopen met al die vrijheid. Straks krijgen de mensen nog rare ideeën.

lutek Maandag 05 Mei 2014 at 11:50 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.