Muziek Terwijl U

Regelmatig en steeds vaker speelt 'In The Crowd' van The Jam in mijn hoofd. Eigenlijk iedere keer als ik iemand hoor praten over het zg. 'in the cloud' zitten. Dat is iets moderns waaraan ik, meen ik, niet meedoe doch zeker weten doe ik het niet want het schijnt iets onvermijdelijks te zijn, vergelijkbaar met een enge besmettelijke ziekte.
Maar mocht het aan mij liggen, zit ik liever in the crowd dan in de cloud.

Twee weken gelden, in het reisbusje, in gezelschap, in Canada, in the middle of The Rocky Mountains, begon ik spontaan iets van Mercury Rev te zingen. In eerste instantie dacht ik dat dit kwam door beelden van een lieflijk meertje waaraan wij de avond ervoor hadden overnacht, een omgeving die sterk deed denken aan een bepaalde videoclip van de heren Rev.
Even later echter wees iemand op een bordje langs de weg dat ons gewag maakte van het feit dat wij 'Pocahontas' naderde. Dat is tevens de titel van een nummer van Neil Young, wat eens live gespeeld is door Mercury Rev tijdens een concert dat ik bijwoonde. Ik moest dat bordje ongetwijfeld enkele kilometers eerder ook hebben gezien. Onbewust. Maar bewust genoeg om die connectie te leggen en plots 'Goddess On The Hiway' te gaan zingen.

https://www.youtube.com/watch?v=n37Bdr559to

Zojuist van kantoor naar de metro lopend, floot ik ter hoogte van de Albert Heyn, waar ik altijd even zwaai naar tante An, zelfs wanneer ze helemaal geen dienst heeft, George Baker's 'Little Green Bag'.
Hela, dacht ik, waarom toch? Liep er iemand met een groene boodschappentas langs? Rook ik iemands wietrook? Wat was anders de connectie met..... Ah! Het schoot me te binnen dat ik ter hoogte van het hostel daarnet 3 mannen in pak had zien lopen, ietwat wijds. Dat had me aan de 2e scène van Resevoir Dogs doen denken, een scène die begeleid wordt door genoemde muziek.
De wereld klopte weer. Met enige vertraging, dat wel, maar dat zijn we van de wereld gewoon.

Bij thuiskomst en terwijl ik dit schrijf speelt tot malens toe 'Dig For Fire' luidkeels onder mijn hersenpan. Dat heeft echter geen aanleiding en geen aanleiding is daarvoor nodig. Ik zit nu eenmaal altijd met The Pixies in mijn hoofd. Ze hebben er een apart kamertje gehuurd en oefenen nog altijd 8 uur per dag, net als vroeger.

lutek Donderdag 24 Juli 2014 at 6:22 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.