Waterpop 2014

Het voordeel van ergens niet naartoe gaan is dat het niet echt uitmaakt op welke tijd je de trein niet neemt. Ik had mij lang verheugd op Waterpop 2014 maar geef nu op het laatste moment toch de voorkeur aan een wandeling door Maas-, Vliet- en Delfland. En ook al gaat die wandeling wegens noodweerzakelijke omstandigheden inmiddels ook al niet door, kom ik niet terug op mijn besluit maar zal mij morgen achter de ramen verschansen en naar nattigheid kijken.

Wat had ik kunnen zien? Laat ik een beschrijving van het festival geven. Het doet er ten slotte niet zo veel toe of je er nu bent of niet bent. De hoofdattractie, voor mij dan, is Wooden Saints met de beminnelijke Tessa D. in de hoofdrol. Dat ik de meeste nummers van de nieuwe plaat bij het vorige concert al wat minder vond, doet er niets toe. Live is Wooden Saints altijd de moeite waard. De moppentrommel aangaande de hoeveelheid personeel die tegelijk op het podium staat is tot op de bodem leeggeschraapt, dus daar kan ik niets meer over zeggen. Ik ga heerlijk languit in het gras liggen, dat niet verrassend drijfnat is, en zwijmel weg. Ik kan gemakkelijk in het gras liggen want ze spelen vroeg in de middag en ik garandeer je dat er dan geen hond voor het podium staat, een beetje zoals bij Blaudzun 4 jaar geleden. En toen scheen nota bene de zon nog.
Dit is de eerste editie van Waterpop die ik meemaak waarop het festival haar naam eer aandoet. Zal je net zien dat ik er niet ben.

Even een broodje frikadel halen, die zijn hier best te pruimen, zolang de broodjes een beetje droog blijven. Een rondje over het terrein lopen. Exact de zelfde kraampjes bekijken die hier al 30 jaar staan. Het heeft iets kneuterigs. Heel veel zelfs.
Hey kijk, daar is de jongedame in de rolstoel weer, die nu een stuk eerder op de dag dan 2 jaar geleden al helemaal lazarus is. En een lol dat ze heeft. En dansen dat ze doet, rollend. En zoenen natuurlijk, dat wil ze met iedereen. Ik had me vorige keer bijna aangeboden maar zag daar toch van af. En ook nu lijkt het me niet het uitgelezen moment om.... Wacht eens, ik heb toch geen principes of iets dergelijks? Dat zou de eerste keer zijn.
Oh maar het concert van The Posies begint. Die wil ik graag zien. En horen. Wat gek is, want ik heb vroeger nooit een hoge pet van ze opgehad. Eigenlijk ga ik nu luisteren naar hoe ze tegenwoordig klinken in vergelijking tot hoe ze vroeger klonken zonder dat ik ze vroeger ooit heb horen klinken. Het is maar goed dat ik hier niet ben en ze vandaag dus wederom niet hoor klinken, anders zou het vreselijk ingewikkeld worden.

Zal ik nog een patatje nemen? Ik heb nog 3 muntjes. Dat is goed voor 2 rosé. Als ik bij die ene jongen ga, weet ik dat ik 2 tot de rand toe gevulde bekers krijg. Patat kan ik natuurlijk altijd nog eten. Even denken. Nog 3 en een half uur tot Hallo Venray begint, dat ga ik echt niet redden. In elk geval hoef ik gelukkig geen rekening te houden met de treintijden. Dat is zo'n gedoe altijd, om vanaf Wateringen weer terug naar Rotterdam te geraken. Vandaag hanteer ik een betere methode. Ik *knip* in mijn vingers en zie, ik ben weer thuis. Morgen is best een aardige dag zo.

lutek Vrijdag 08 Augustus 2014 at 9:01 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.