Oscar En De Logopedist

-Oscarke, vertel eens, hoe ging het de afgelopen week, je zingt nu in een band, is het niet?
-Jazeker, het is een geweldige band, vooral op het podium. Dat wil zeggen, we spelen niet alles live maar het meeste wel en het komt allemaal erg overtuigend over. En het valt bijna niemand op dat onze gitarist er maar een beetje bij staat in 8 van de 10 nummers die we ingestudeerd hebben. We wilden meer nummers instuderen maar dan moeten we eerst een andere computer kopen, met wat meer geheugen.
-Geweldig goed van je, Oscar, wat knap dat je op het podium staat.
-Het valt nochtans allemaal niet mee. Als ik praat, zoals nu, tussen de nummers door, dan praat ik normaal en begrijpen de mensen mij, maar vanaf het eerste moment dat ik ga zingen, dan... dan... ik weet niet precies wat er dan gebeurt... opeens lukt het me niet meer om gewone klanken te produceren. Het is of mijn kaken stijf op elkaar gekleefd zitten en ik mijn mond nauwelijks meer open kan doen.
-Sja, en het gevolg is dan natuurlijk dat je er een beetje uitziet als iemand die niet geheel bij zijn volle verstand is, dat begrijp ik wel. Je glitterjasje helpt er ook niet echt bij, is het wel?
-Ik wil zo graag serieus genomen worden.
-Serieus?... Ach zo... Is het misschien verstandig om vooreerst die toefjes bakkebaard af te scheren, zodat je wat minder op een hamster lijkt?
-Misschien zou ik daar eens aan kunnen denken.

-Vertel nog iets meer over je zangkwaliteiten, Oscarke.
-Wel, zoals ik al zei, het zingen is het punt niet, maar met je tanden stijf opeen klinkt het eindresultaat ietwat...
-Gemaakt? Overdreven? Ijdel? Onecht? Idioot?
-ehh... Ik hoopte dat u zou zeggen: Vernieuwend, uniek, eigenzinnig, bijzonder, geheimzinnig, zwoel.
-....Hmmmm. Juist. Weet je wat, ik geef je het adres van een collega van me, een psychiater, die kan misschien iets voor je betekenen.
-Ik dans er ook zo bij, ziet u. Kijk, ik doe het even voor, zonder muziek.
-Al was het wel met muziek, Oscar, als je zo vroeger ook met de meisjes in de disco heb gedanst, snap ik wel waarom je een bandje bent begonnen.

lutek Woensdag 01 Oktober 2014 at 10:06 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.