MM15

Zoals met veel onderdelen van het bestaan, heb ik moeite mijn aanwezigheid te rechtvaardigen of te verklaren op een plek waar ik mij niet verwacht. Al was ik aangenaam verrast een ticket te bekomen via muziek- en anderszins vriend E., vroeg ik mij regelmatig af wat ik te zoeken had op de 15e editie van festival Motel Mozaïque, ongeacht of anderen er, namens mij, wel de zin van inzagen.
Festivals, ik ga er al jaren niet meer naartoe, met name niet wanneer het programma zich verspreid afspeelt betreffende tijd zowel als plaats. Ik ben verdomme Dr. Who niet!
Gelukkig had ik bij toeval mijn fototoestel bij me, meegenomen om eerder op de dag een ijsvogel te vatten, wat niet gelukte. Zodoende kon ik mij een houding geven en nog een beetje de reporter uithangen ook.

Het programma begon al toen ik nog op kantoor zat. Zodoende heb ik Crying Boys Cafe gemist, waarschijnlijk het hoogtepunt van dag 1 van het festival. Jammer genoeg was ik wel op tijd om een act te aanschouwen van een meneer die eersteklas - niet als kwaliteitsaanduiding maar als leeftijdsverwijzing - vunzigheden in zijn microfoon brulde, begeleid van beats en loops, waarbij als terugkerend thema aan bod kwam een wens zich in het Rotterdamse te vestigen. Ik raadde hem dit ten zeerste af maar ik denk dat hij me niet heeft gehoord.
Hoe komt het toch dat veel andere mensen in het geheel geen moeite hebben hun bestaan te rechtvaardigen?

In de Schouwburg voltrok zich het ene na het andere wonder, zo ving ik op van festivalgangers. Helaas is bij mij geen enkel liedje blijven hangen, hoe goed de spelers ook hun best deden. Ik ben er te oud voor, denk ik. De sfeer en gemoedelijkheid was reuze aangenaam, dat kreeg ik dan weer wel mee.
De kerk zat goed vol voor weer een ander optreden. Ik zou in het programmaboekje kunnen opzoeken van wie dat optreden was, maar ik kan het ook niet doen. Wie er bij wilde zijn, zal er wel bij zijn geweest.
Straks dag 2 van het festival. Ik ga eerst even koffie zetten en een broodje eten. Er speelt vanavond een aangename Rotterdamse band in de kerk, waar ik bij wil zijn. Ik zal proberen niet meer dan 800 foto's te maken.

lutek Zaterdag 11 April 2015 at 3:55 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.