MM15 #2

Het voordeel van dag 2 boven dag 1 van het festival was de wetenschap dat er muziek te beleven zou zijn die wel de moeite waard was. Ik hoefde zelf dan eigenlijk alleen nog maar het tijdsschema goed in de gaten te houden en op bovennatuurlijke wijze van te voren op de hoogte zijn van waar en wanneer een niet-aangekondigd concert zou plaatsvinden om een puike dag te hebben. Wat kon er mis gaan?
Nou, ik had bijvoorbeeld het tijdsschema goed in de gaten kunnen houden en ik had van te voren moeten weten waar en wanneer een niet-aangekondigde band zou spelen die ik graag had gezien.

Er waren aardig wat bands die een thuiswedstrijd speelden, bands uit de regio, of anders wel uit Nederland. Tot mijn verbazing was Rats On Rafts opeens de moeite waard; de verrassingen waren nog niet de wereld uit.
Ook Half Way Station was geweldig maar dat was geen verrassing.
Als ik goed heb opgelet bij muziekschool, geloof ik dat iedere Nederlandse band die de moeite waard is, bestempeld moet worden als on-Nederlands goed. Wat daarmee bedoeld wordt weet ik niet precies, maar de achterliggende gedachte schijnt te zijn dat Nederlandse bands per definitie niet goed kunnen zijn omdat ze uit Nederland komen. Door ze on-Nederlands te noemen, omzeil je handig de verantwoordelijkheid deze stelling te moeten verdedigen.

The Notwist vond ik on-Engels goed. Jammer dat ik niet het hele concert kon zien. Als ik het tijdsschema beter had beheerst, had dit trouwens wel gekund. Toen ik later hoorde dat de band niet uit Engeland maar uit Duitsland kwam, stelde ik mijn evaluatie onmiddellijk bij en vond ik ze on-Duits goed.
Het laatste wat ik zag, was een meneer met een vijfmensband die zijn liedjes 1, 2, 3, 4 aftelde voor hij begon te spelen..... solo! De rest van de band viel bij 48 pas in.
Ik telde 1, 2, 3, 4 af en verliet voortijdig de zaal.

lutek Zondag 12 April 2015 at 6:55 pm | | default

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.