Elke En Anderen

Quizvraag: welke van de onderstaande verhalen is door Elke (van Zevenbergen) gebruikt in een liedje?

1-Meisje maakt wereldreis, ontmoet jongeman in vreemd land, kan niet blijven, keert huiswaarts met spijt in het hart.

2-Muzikant droomt van groot podium. Met hard werken, en tekenen van onleesbaar contract, lukt het om als hoofdact Pinkpop af te sluiten.

3-Meneer Haai, die in een bakkerij werkt, durft geen afspraakje te maken met een leuke dame, ook al zou hij haar graag beter willen leren kennen. Hij is veel te bang dat hij per ongeluk eens haar benen eraf zou bijten.

Als u 1 of 2 hebt gedacht, hebt u of te weinig fantasie, of bent u maar al te goed op de hoogte van de deplorabele toestand van Het Betere Engelstalige Nederlandse lied van de afgelopen 20 jaar. Het was natuurlijk nummer 3.
In de belevingswereld van Elke is vrijwel alles mogelijk. En als je daarin meegaat, kan je van alles overkomen. Zo kan je bijvoorbeeld opeens het idee hebben dat je je in een zaaltje in Middelharnis bevindt op een zaterdagavond waarop je eigenlijk in de stad had moeten zitten. Middelharnis, hoe kom je hier opeens terecht? Op de tast begeef je je van zaal naar zaal. Vervolgens weer terug, want meer dan 2 zalen zijn er niet, zo merk je als je per ongeluk een bezemkast opent. In de ene wordt gezongen, in de andere wordt voorgelezen, en als je even later een nieuwe ronde maakt wordt er in de ene getekend en in de andere gemusiceerd. Je kunt het bijna niet bijhouden en besluit dan alsnog een half uurtje in de bezemkast te gaan zitten.

Quizvraag: welke van de onderstaande artiesten was aanleiding voor mijn aanwezigheid? (In Middelharnis op zaterdagavond, bedoel ik. Mijn aanwezigheid op grotere schaal laten wij liefst buiten beschouwing.)

1-Elke

2-The Beatles

Als u 1 of 2 had gedacht, hebt u of te weinig of te veel fantasie. Het was natuurlijk nummer 3, Half Way Station. Dat antwoord was zo duidelijk dat ik het niet de moeite vond het in de vraag te noemen.
Als u denkt dat een Rotterdamse band zomaar een prestigieuze Parijse popprijs kan winnen, op het Metropolisfestival kan staan, voor de koningin kan optreden en op een dak in de binnenstad kan spelen, is er niets mis met uw fantasie. Trouwens ook niet met uw realiteit, tenzij u had gedacht dat bovengenoemde zaken alle op één en dezelfde dag plaatsvinden c.q. -vonden.
Je realiseert je dat het hoog tijd is om uit de bezemkast te komen, en dat de volgende keer dat je op een zaterdag in de stad zit, je net zo goed in een zaaltje in Middelharnis had kunnen zitten.

lutek Zondag 03 Mei 2015 at 9:03 pm | | default
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.