Leuke Tent

Weet jij nog een leuke tent?
Ja hoor, kom mee.

Rikke K. van de band Half Way S. trad op in een leuke tent. Wij erheen.
Het bleek te gaan om een indianentent, een thipi. Veel leuker kon het toen al bijna niet meer worden. Rikke speelde oude en nieuwe nummers van de band, wat covers en originals, en vertelde daar af en toe wat anekdotes bij. Bij een nummer dat hij ooit had geschreven in een rugpijnlijke periode nam hij zelfs de ideale speelhouding aan om dit nummer ten uitvoer te brengen door languit op de grond te gaan liggen. Veel leuker kon het toen al bijna niet meer worden.

Er konden natuurlijk niet zoveel mensen in zo'n tent. Behalve het publiek leken er ook mensen van de organisatie aanwezig te zijn, al was het een beetje gokken wie wie was.
De avond was aangekondigd als één in een reeks 'vuurconcerten' en dat hebben we geweten. De temperatuur in de tent liep op van een matige 45 graden Celcius in het begin van de avond tot een stevige 362 tegen het einde. Het slot hebben we niet meer meegemaakt, omdat we node moesten afkoelen in de naastgelegen Merwehaven.
Het vuur werd om duistere redenen niet gewoon aangemaakt - aanmaakhoutjes, vlam erin, blokken hout erop, lekker laten branden - nee, het werd anderhalf uur lang louter met aanmaakhoutjes stukje bij beetje brandend gehouden. Er ging zodoende geen halve minuut voorbij of de bezigheidstheraperende stoker was opnieuw genoodzaakt vuurwerk te verrichten.

De pyromaan ging zo geestdriftig te keer dat ik soms vergat dat er ook nog iemand muziek aan het maken was. Rikke had een portabele electrische versterker meegenomen want stroom was er niet in de tent. Er was ook geen bier. Wel was er een bekertje perensap. Veel leuker kon het toen al bijna niet meer worden.
Er werd aandachtig en in stilte geluisterd, ideale omstandigheden voor de plaatsbepaling van de almaar verder uit het zicht verdwijnende muzikant, deels onder invloed van invallende duisternis, deels onder invloed van uitvallende rookwolken. Je geeft een vuurconcert of je geeft het niet. Het is dat ik al zo stevig rook anders had ik thuis zeker iets uit te leggen gehad.

Nou, dat was best een leuke tent, zeg.
Zeker, veel leuker kon het bijna niet meer worden.

lutek Donderdag 18 Juni 2015 at 10:58 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.