Uitstekend Festival

Het weer was uitstekend, de regen was uitstekend, de muziek was uitstekend, de mensen waren uitstekend, en gelukkig gingen niet de meest uitstekende mensen pal voor je neus staan als je naar het podium stond te kijken. Dat komt namelijk nogal eens voor, zoals men wel weet. Het verleden is er zelfs berucht om nogal wat uitstekende mensen pal voor jouw en of mijn neus geplaatst te hebben, zodat het vermeldenswaardig is dat dit deze keer niet van toepassing was; er (overigens correct) van uitgaande dat ik niet zelf uitstekender was dan op voorgaande edities van het festival. Nee, ik was dat niet. Weliswaar is het zo dat ik, als velen met mij, 's morgens een centimeter langer ben dan 's avonds, maar om als uitstekend bestempeld te kunnen worden in een groep mensen van gemiddelde lengte, had ik vooraf toch minimaal een maand lang iedere ochtend niet hebben moeten opstaan, wat ik verzuimd heb. En bovendien begon het festival niet in de ochtend, net toen ik uit bed kwam, maar pas in de middag, waarop mijn zwaar theoretische uitstekendheid sowieso al goeddeels teniet gedaan zou zijn geweest.

In de muziektent klonk muziek, ook als er geen muziek live werd gespeeld. Zo gaat dat op een festival. En korte tijd na aanvang verscheen er meer en meer publiek, ook als er geen muziek live werd gespeeld, wat doorgaans zg. geroezemoes teweeg brengt. Merkwaardigerwijs kan ik tijdens een concert nog wel een paar in mijn oor getetterde woorden opvangen maar lukt me dat tussen de concerten door niet meer. Ter illustratie, bijvoorbeeld tijdens verjaardagsfeestjes in kamers met 20 mensen zit ik geheel verloren omdat ik van alles juist niets hoor, al is dat nog niet eens de beste reden om niet naar verjaardagsfeestjes in kamers met 20 mensen te gaan.
Laat ik zeggen dat ik tijdens de pauzes in goedgevulde muziektenten op festivals ongeveer 5% hoor van wat er tegen me gezegd wordt. Dat is namelijk veel minder dan 'niets te horen'.
Zeg nu zelf: als ik beweer dat ik niets hoor, gaat niemand ervan uit dat ik doof ben en daadwerkelijk niets zou horen. Maar als ik beweer dat ik 5% hoor, denkt iedereen dat ik werkelijk over genoemd percentage heb nagedacht en het heb vastgesteld; en tevens dat 5% wel verdomde weinig is.
Zo kan het zijn dat 5% kleiner is dan niets.

Voor ik het vergeet, er was ook live gespeelde muziek, en wel van Half Way Station. Ik heb het de afgelopen 3 jaar nog bijna nooit over die band gehad, althans gerekend naar het aantal malen dat ik ze heb gezien, afgezet tegen het aantal dagen dat 3 jaar telt. Zo kan het zijn dat 'bijna nooit' een groter aantal is dan '25'.
Na hun optreden viel het festival enorm in het water, wat iedereen uitstekend vond.

lutek Maandag 06 Juli 2015 at 9:42 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.