Eendrachtsfestival

Er was al een handvol Eendrachtsfestivals geweest die alle als succesvol waren beschouwd ondanks of dankzij dat ik er niet bij was. Dit keer was er geen ontkomen aan. Niet dat ik erheen ging; ik was er opeens door omsingeld. Soms doe je er feitelijk niets aan.
De band MOL had iemand in de gelederen die een instrument bespeelde dat ik het best kan omschrijven als een zingende zaag want het was een zingende zaag. Ik draag weleens een shirt van Black Heart Procession, onzichtbaar onder een overhemd, en waarachtig had ik dat shirt nu aan, kon ik bevestigen na controle. BHP is ook een band met o.a. een zingende zaag, wat toch een zekere band schept.
Vóór MOL speelde er al een band, en na MOL speelde er weer een andere band. Het betrof hier duidelijk een festival. Een vrijwilliger van de organisatie deelde flyers uit met alle namen van het festival. Er stonden er veel meer op dan de 3 geregistreerde, er stonden er wel een stuk of 50 op. Dat kon nog een lange zit worden. Maar nee, het festival speelde zich op 10 plaatsen af, tegelijk, je moest maar een beetje heen en weer lopen om alles te kunnen zien. Of een helicopter huren. Als je een band heel goed vond, kon je dat aangeven op de flyer, en die dan terug overhandigen aan genoemde vrijwilliger ofwel, naar believen, aan een collega, en aan het eind van de dag zouden de stemmen worden geteld en de band met de meeste stemmen zou winnen. Ik wilde weten wát die band dan zou winnen maar mijn nieuwsgierigheid werd niet gestild.

 

Beach Coma speelde in Vibes. Een uitstekend gekozen bandnaam, denk ik, al heb ik nooit een strandcoma meegemaakt. Zó moet dat ongeveer voelen, leek me, na afloop van het concert. Hier gaan we nog meer van horen, meende ik, al was het alleen al door het volume waarop werd gespeeld. Inderdaad hoorde ik ze de volgende dag nog steeds, toen ik op kantoor zat te werken.


 

lutek Zaterdag 25 Juli 2015 at 9:09 pm | | default
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.