Reis door Ghana
met Arnon Grunberg

Timme Sjoerd Hos, Arnon Grunberg, Lutek Dabrowski
21 juni 2007
Vandaag gaan Arnon, Timme en Lutek op reis.
Of nee, het verhaal begint een jaar eerder. Arnon Grunberg, de bekendste en meest succesvolle Nederlandse veelschrijver, schrijft als Yasha in mei 2006 een column in de VPRO-gids, waarvan hiernaast een gedeelte is te zien. Hij roept hierin mensen op een essay te schrijven. De winnaar mag met hem mee op reis.
Er reageren een tiental mensen, waarvan de ingezonden essays naar Arnons zeggen over het algemeen erbarmelijk zijn. Twee kunnen er mee door, zijn misschien zelfs beter dan dat. De heren Timme Sjoerd Hos en Lutek Dabrowski worden uitgenodigd om mee te reizen naar Ghana.
Eerst is er een keuringscommissie bestaande uit de heren Johannes en Henri. Dan komt Arnon zelf in beeld. Dan komt ook de reisbestemming in beeld (Ghana stond nog niet vast).
Dan volgt het aftellen... Op 21 juni 2007 gaat de reis van start.

Deze pagina's verwoorden en verbeelden de reis die de 3 heren maakten (samen met nog 3 heren - George, Anthony en Mike - respectievelijk onze gids, regelneef en chauffeur), gezien door de ogen van Lutek.


De bijgehouden blogs staan nog altijd op internet. De adressen zijn:

Lutek De link opent op de dag van vertrek.
De blog begint al eerder, en gaat ook nog steeds door (maar niet noodzakelijk meer over Ghana).

Timme Timme is helaas gestopt met het bijhouden van dit blog. Als hij tijd heeft, zal hij hopelijk weer eens beginnen.

Arnon Arnons weblog bestaat al sinds juli 2006. Hij schrijft bijna dagelijks, waar hij ook is ter wereld.

Omdat Arnons blog nogal groot is, heb ik de stukken van 21 tot en met 28 juli gekopiŽrd en ook op deze site geplaatst. Het is - voor als de lezer wat extra tijd heeft - heel amusant om de drie blogs naast elkaar te houden en aldus een zelfde dag door drie verschillende paar ogen te zien.

Ik wil mijn medereizigers nogmaals bedanken voor een geweldige week die ik met hen heb beleefd, vooral Arnon zelf die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Merci.